Virgin Orbit не успя да изстреля ракета към космоса от самолет

LauncherOne може да извежда в орбита спътници с тегло до 500 килограма

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МКС е измама. Никой не може да напусне Купола! хе хе

точно така, то е очевидно, че видео клиповете с безтегловност и снимките се правят в самолети за по 2-3 минути на свободно падане. Точно това трябва да прави и МКС теоретично - да пада непрекъснато! Хайде, да кажем, че МКС не е фаик ,и че е там. ама.. що все с камера рибешко око правят снимки на "кръглата" земя а?

следващия път ще успеят.

го кажа пак,че откак го прочетох не спирам да се смея.А именно: Рашките ,които волю неволю владеят половината от ресурсите на планетата имат БВП По МАЛЪК от стоността на .......фейсбук !!! По красноречив факт от този....Здраве....

А случайно да знаеш каква е стойността на този Фейсбук? И как може да сравняваш материалното с измисленото. Толкова си ограничен, че е излишно да ти давам примери. Но продължавай да се смееш. Санитарите имат за теб едни хубави роби. Дада ще ти каже какво му дават при такива случаи, за да му спре смеха.

А мен пък ти си ми смешен! Говорим за ракети, а ти говориш за Фейсбук и Русия... Къде го чукаш, къде се пука! :)))

за борсовите оценки е смешно да се говори, като за реални неща ...

Утре по това време точно ще гледаме шоу. ;) Не пропускайте, подготвил съм ви интересни неща. НАСА и Мъск ще се опитат да докажат, че не са 100% измамници - а, че могат поне елементарните неща, които отдавна правят другите космически нации...

Така е. МКС е измама, щото е ппостроен от НАСА на 80%, а НАСА чак сега ще стига до МКС или щото НАСА сега щяла да прави това, което още никой не е правил - Частна компания с малка помощ от НАСА ще разсипе таксиметровия бизнес на Роскомикс.

Важното е, че поне ти си вярваш!

С прашка от терасата е по-евтинно и почти толкова ефикасно.

Кравари, сър! И резултата е по краварски.

А ти какъв си, ако коментара ти е тъпанарски? :)

Идеята е добра, но за това се говори още от 90 години на миналия век...та дори и по рано....Въпроса е в осъществяването на идеята, а то при краварите винаги куца.

А изпълнението на руснаците къде е? Сигурно е минало гладко! :)

А Русия и руската космическа икономика са толкова велики, че дори не си правят труда да коментират краварския провал на НАСА.

Не ми ползвай ника!

Ти не ползвай нашите никове!!!

Шизофрения!!! :)))

Девствените (Virgin) рядко успяват от първия опит!

Започвам да се притеснявам!

Парадът по случай 75 годишнината от разгрома на нацистка Германия ще се проведе на 24.06.2020г! Путин. Отново се оказах прав в прогнозите си. Остава само да видим дали мавзолеят на Ленин ще е прикрит както досега или не и дали Путин ще приеме парада от трибуната му... Макар, че последното ще бъде крайно действие, за умерения х-р на Путин.

Колко пъти пропусна да си пиеш хапчетата, които ти бяха предписали?

ти си еВати идиота. Хората развиват технологии, той за парада мисли. не.. хич не си скапаняк. ма хич не си.

Виж какво съм написал в 14:55:16!

ВИЖДАМ какво си написал ТУКА в 15:17:27. Това ми е достатъчно да те определя като ТЪП НАДРУСАН С ПРОПАГАНДА ТРОЛ !

Ето плоха ...

Брансън се опитва неуспешно да повтаря онова, което в САЩ и СССР правиха преди повече от 50г. със системите ASM-135A ASAT и Комплекс 30П6 "Контакт"... Тогава американците и руснаците го правиха с военни цели, а сега търгашът Брансън го прави за пари!

частника прави бизнес и това бърка на дълбоко в трибуквието на Рогоносин и всички руски тролове. не държава, а човек държи 60% от бизнеса със сателити. И Спайеската почна с 3 неуспешни опита. Няма да кажем колко са били на НАСА и Роскомикс - държавни предпиятия.

Правили са грънци. Особено руслямците. В случая става въпрос за ракета изстрелваща сателит на орбита и стигаща скорост над 23М. Руслямското дърво е с 500 км обсег и скорос 2,3М, коеот таман 10 пъти по-ниска скорост. Същото се отнася и за ASM-135A ASAT, макар че ракетата при него движи със скорост 14М. Аналогична на Върджин ракета е само Pegasus на Нортроп Груман, но доста по-късно, чак през 90-те години= Между другото Върджин вече изстреля няколко сравнително големи ракетоплатни с астронавти, засега само тестови, но и успешни в суборбитален полет по същият метод ито от години. Само малоумен идиот може да твърди, че това било правено преди, особенно пък от Империята на злото - СССР.

Смени дилъра пич. Много ти е силна дрогата и се усеща, че ставаш за смях с жалките си напъни. Отделно че губиш контрол. Показваш на всички колко е лошо да се взема дрога и да се пишат тъпотии.

Pegasus на Нортроп Груман прави същото от 1990 г. с 39 успешни изстрелвания досега.

Не съсипвай детската нервна система на олигофренчетата, които вярват че хубавите работи може само "частник" да ги направи. То не че Нортроп е държавна де, но липсва образа на Месията (Мъск/Безос/Джобс/Брансън), а той е ключов в ерата на кредитно-капиталистическия олигархо-вождизъм.

Що така, нали подобно изстрелване на ракета от самолет към космоса беше гвоздеят на рейгъновите "звездни войни" ? Преди 30 години още? При това от много по-малък самолет, Ф15. Фейкът в САЩ не е от вчера...

МиГ-31 трябва да може да го прави с ракети срещу спътници.

Първи полет на Миг-31 - 1975. Произведени са до сега 519 единици. Сещаш ли се колко е качествен този самолет? Миг29 има над 1,600 произведени. Ф-16 - 4,604 . Нали се сещаш какво се произвежда и кое остава само за музеите?

тема за размисъл - МКС се движи с 7.66 km/s (okolo 25 000km/h) , а е една много ниско летяща станция. Военните сателити се движат със 3 до 10 км/с. Кажи сега с коя ракета изстреляна от Миг-31 ще свалиш сателит и на какво гориво ще е?

МиГ-31 е за други цели. Не тези на МиГ-29 или Ф-16. Иначе така МиГ-21 е по-добър, че са повече продадени май и от Ф-16. МиГ-31 лети на много високо, на много голяма скорост. Както твърдят, може да си лети на 3000км/ч до свършване на горивото. А на теория и над 3600км/ч. Предходник му е май МиГ-25 с който са го постигали. За примера Ф-16 се води на максимална скорост от 2145км/ч, а МиГ-29 на 2445км/ч, като това са на форсажи, а не постоянно. МиГ-31 не е за битка между самолети, а да мине набързо пусне ракети и отдалечи, без другите да могат да го доближат.

В космоса скоростта не е нещо затрудняващо, защото няма съпротивление. Като постигнеш скорост, го оставяш на нея и то ще продължи да си лети с нея. Да не говорим, че при подходящи изчисления дори може да поставиш нещо на пътя на сателит, ако ще и с 2км/ч да пристигне там. Въпрос на математика. Част от нещата са тайни. Има някакви имена на проекти. И че се разработвани срещу сателити още 80 години в СССР. Само дават снимки със странни ракети дето носи МиГ-31 и че са прекалено големи за противовъздушни цели. static.webvariant.com/imagebank/cache/200503062939-800x451.jpg Тествали наскоро и от земята срещу сателити руснаците (ASAT ли или с други имена), като програмата е от преди няколко години.

от глупавите безхаберни дрънкания разбирам, че хабер си нямаш от космос, траектории и гориво което ти е нужно за това. Четеш си википедиите и ми дрънкаш цял пост за дърти самолети с които си щял да сваляш сателити. с размерите на автомобилна гума. На каква дрога си бе тавариш?

Ти пък много знаеш? Колкото по-голяма е ракетата толкова по-трудно се издига и повече тежи и дърпа надолу. Най вероятно е все тая дали ракета е 1кг, 100 кг или 10 000кг. Важно е съотношението тежест избутвателна мощ. Не че не може да има странен физичен закон. Като тези, че ракетите по принцип се изстрелват на изток, заради въртенето на Земята. Или че ядрена ракета взривена във въздуха, предизвиква по-малко радиация, от взривена на земята. Трудно някой ще го обясни. Или че като въртиш диск в една посока (права - обратна на часовниковата) е по-лек, от като го въртиш в другата. Но най-логичното тук е съотношението, а размерите нямат значение. Ако ще наноракета да е - милиардни от милиметъра.

Да не говорим, че уж имало космическо лъчение ли, дето си минавало през Земята. Тях пък какво ги интересуват размерите? Мерят ги в изкопани мини дълбоко в земята, че да се изчисти от другите дето се стопират. То след като и това мерят, има някакъв ефект.

Ракетата е излетяла.... обаче към земята

И после се е отлепила от земята и те е праснала по челото. А ти си седнал и си написал глупости под статията. Бива ли да си такъв комплексар и кретен?

Ако е толкова лесно, плюещите по форумите диванни интелектуалци да го направят. Плюещите - Идиоти сте и малоимници ще си останете, паплач събрана от кол и въже.

Те краварите никога не са успели да изстрелят ракети в Космоса, всичко им е фейк и дело на Холивду. Русия е на светлинни години пред тях, вече има първи космически кораби напускащи Слънчевата система напът към далечните руски звезди.

Е, вие нали си строите новата космическа станция. Какъв ви е проблема?

Не използвай един от никовете ми!

А ти що си постоянно в нелегалност с толкова много никове?

Не аз, а ти ползваш нашите никове. Това са запазена марка на Партия Възраждане.

Аматьори! Утре чакаме да видим и шоуто на Мъск... :))

А кои са според теб "професионалисти"? Коя ти е базата за сравнение?

Напомням, че космическата епоха за човечеството не започва с някой си Ричард Брансън...

Пак питам! Кой е изстрелвал ракета от самолет и е стигнала до околоземна орбита поне? Сравняват се еднакви неща!

Че то единият им изтребител го пускаха от самолет. СССР си носеше совалката Буран на един летящ Антонов. А най-вероятно в момента сравнимо с минимални размери е МиГ-31 с ракети срещу спътници.

До "Някой": Правиш ли разлика между ракета и изтребител? Относно "Буран", едно е да го пренасяш, друго е да го изстреляш! "Буран" е изстрелян един единствен път с ракета-носител "Енергия", не от самолет. А ракета срещу спътници е коренно различно и като размер и като тегло. Направи прост опит! Направи си самолетче от лист хартия и го хвърли да полети. Направи по-голям от ламарина и пробвай пак. Не е същото, нали! :)))

Освен в размерите, не виждам разлика с МиГ-31 с ракети срещу спътници. Височината до която трябва да достигат ракетите е същата. Само тук дават някакъв Джъмбо Джет. Относително ракетите спрямо самолетите са май приблизително еднакви, ако се сравнява с онази където предполагат американците, че е антиспътникова, че е прекалено голяма, за другите известни варианти. Горе давах линк към снимка на известната като черна ракета.

Остави съотношението ракета-самолет. Говорим за абсолютно тегло. Едно е да изстреляш ракета с примерно един килограм полезен товар (бойната глава), друго е ракета, качваща хора в орбита.

SpaceX в началото имаше 3 опита и трите неуспешни. Сега държи 60% от бизнеса за сателити.

държи по документи и на хартия.

А бе като гледам как мрънка Рогозин, не ще да е само на хартия...

времето ще си покаже

Да... Хартията пропита със сълзите на Рогоносин :))))

Тва щото земята е плоска и не изтрелват нищо а само си превеждат пари за световно господство !! :)

Да не качват руски китайски индийски сателити качват техни и на слугите им и по два за лев да ти предложат пак ще плащаш на САЩ КАТО САМОЛЕТИТЕ да не би да избрахме ние

Да. Качват индийски. Люксембург, ИСпания, Турция, Кения, Костарика, Бангладеш, Германия, Австралия, Англия, Бутан, Пхилипините, Малайзия, Индонезия, Катар, Швейцария, Индия, Израел, Полша, ОАЕ, Канада, Египет, Мексико, Белгия, Япония, Бразилия и т.н. Можеш да провериш в 2018inspaceflight и 2019inspaceflight във Википедия. малеее... много слуги бе. Който не е на каишка на Русия е СЛУГА, така ли? Смешник.