17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те и да управляват България използват същото

моя дрон е с по-голяма перка... всеки си хвали стоката...и чака блажни държавни поръчки

Т2

Държавата ни можеше да налива пари за подобни инициативи, вместо да купува няколко самолета, които и още ги няма.

Нема келепир.Друго си Бай Ганю да напълни шкафчето със злато и пачки по 500.

Смея се, когато слушам, как разни журналя говорят за ИЕ, и как страшно много хора се вързват на тези приказки и си мислят, че това, на снимката е Бета версия на терминатор. Изкуственият интелект към моментна представлява просто серия от алгоритми, които се задействат при определени условия. Не повече от 2-3 дузини алгоритми. Можете да бъдете сигурни, че това дронче има и ще има доста дълго време връзка с команден център, където зад някакъв пулт с монитори ще си стои съвсем жив оператор. Някой долу питаше, защо ние не си разработим дрон. Ами имаме разработени няколко. Едни младежи обикаляха от конкурс на конкурс да съпират пари. И взимаха - по 10, по 20 хиляди евра тук и там. Накрая се оказа, че в Али Експрес можеш да си купиш същите дронове на 1/3 от цената. Имаше и едни други - проектът ин се казваше "The Black Swan". Разработваха големи дронове с няколко хиляди километра автономност и до 2 тона товароподемност. По едно време, бяха в топ 50 от най-перспективните стартъпи на Америка. Ами и те изчезнаха и не се чуха. Останаха си с един протоип. Защото май идеята им не бе да създаат продукт, а да се продадат на някой възможно най-скъпо. Та затова няма успешни родни разработки. Всеки търси лесното. Защо ти е да мислиш нещо, като може просто да си го купиш от Али Баба.

А ние защо не си правим сами дронове? Нещо сложно ли е? Не мисля. Кораво тяло, няколко защитени перки и прецизно управление. Кое му е мега философията, че не произвеждаме наши?

хващай се, не само да философстваш. То така е лесно! А сега сериозно: 1. Бюрокрация 2. Алчност на създателите - ще искат пари, няма нищо да направят и най-вече, няма да има кой ефективно да им потърси отговорност за което. 3. Дори проектът да е български, частите и компонентите няма да са. 4. Толупите ще (искат да) си го присвоят 5. следствие от 1. и 4. - най-малко половината от обществото ще са настроени против проекта, ще завиждат и пречат по всякакъв начин 6. Досегашните 2 жалки опита за възобновяване на производството на Правец РСта (под формата на лаптопи) и за производство на таблети Octopad от преди 5-6 години се провалиха още преди фазата на зародиш даже, вече никой дори не си ги спомня. Едва ли опитът за производството на дронове ще има по-различна участ.

За чий хой са ти дроновете? За да може такъв неспасяем "умник" като Тулупа да каже, че някой негов голям "почитател" го следи с...дрон и му наднича в...гащите?!

И накрая руснаците ще хакнат дрона, и ще го програмират да трепе интелигентно американските рамбовци!

Те, руснаците, първо да направят нормални браснарски ножчета и после всичко останало

ти са брАснеш... или си кюсе?

Да го дадат тук да го произвеждаме и ние.... Премиерът на Израел обеща на бате да сглобяваме израелски дронове ама за сега само чушки и домати.

На удар с прашка издържа ли?

зависи от калибъра на прашката

tonk11

миничка прашка бе.

Ето кой пъха пачките в чекмеджето на ББ и му прави снимки "ню".

Говорят че Бойко бил много близък с жена на Бобоков и тя е снимала нещата там, като имала и някакви отношения с Божков.

Като се сближи достатъчно ... лично с Бобоков и Божков... тогава ще стане интересно...., дали е обърнал чехлите :))))

Направили един хеликоптер.... с ръбати форми .. и това било дрон :)))) С тази батерия, колко ли време ще лети ? добре, че разбирам и мога да карам дронове и хелита, та да не се връзвам на написаните небивалици.

И с тази батерия да захрани лазер унищожител.

веднага да го купим, давам $2млн. на зелено

И какво ще стане ако дронът с изкуствен интелект бъде улучен с евтин, руски РПГ-7, на някой неграмотен арабин? Милионите, платени за дрона ще изгорят във въздуха.

ВПК какво ги бърка? Тъкмо ще им поръчват още.

Ми нищо, арабина няма да уцели. А ако уцели, един от останалите 10 дрона ще изпари арабина. Познай кое ще свърши първо - дрончетата или неграмотниците с рпг-та. А ти специално рпг си виждал само на картинка, ако си мислиш, че така лесно се целят тия неща.

РПГ 7 е перфектен в това за което е създаден - да гръмнеш неподвижен танк/бронирана машина на 100-200 м. срещу летящ дрон да се изправиш с РПГ 7 ... трябва да си безумно смел и аллах, зевс, тор, кришна, буда ... всичките заедно да са на твоя страна, иначе си мъртвец.

Улучват ги случайно и това показа войната в Ирак. И един дрон да улучат това е голяма победа за ислямистите защото става въпрос за милиони долари. Насочваш наслуки РПГ-то и дърпаш спусъка - ако стане, стане, ако не - продължаваш нататък. А за неграмотните ислямисти, които ще загинат грижа не бери, техният живот е без значение.

Всъщност срещу такъв дрон и калашник вероятно би свършил работа от разстояние 200-300 м, а обикновено зенитно оръдие е още по добра опция, стига да има видимост на целта!

А как е програмиран изкуствения интелект, от естествения Ентелект, като "нашите" тролове тука ли - "кой не скача, по американската тояга, е "червен", "пуТенофил", "ватенка", "недиверсифициран", "недемократичен", "терорист"... Огън!

Сканира кратуната на даден индивид, и като отчете, че е празна, си казва: "наш човек".

САЩ вече са изостанали и то в ключови направления! А този дрон едва ли ще прибави повече възможности за армията на САЩ от съществуващите и досега дронове.

А Русия вече е и изпърдяла

Ма ти да не мислиш, че теб ще те отличи от терорист. И ще рече: "Този е гей, него няма да го барам".

Стигаме до момента, в който филми като Терминатор почват да се превръщат в реалност. Ще има избити цивилни, заради няколко реда код. Липсва човечност, липсва емпатия, липсва мисъл. Командата се изпълнява без забележки и угризения. Припомням случая през Студената война, в който системата на СССР засича ядрена атака от САЩ, но войничето на бутона отказва да го натисне. И ни спасява от ядрена война. Като махнете войничето - сега щеше да има ядрена зима. Преди години имаше случай на демонстрация на новия робот на Northrop Grumman, който в един момент засича публиката като цел и само бързата реакция на няколко военни наблизо, които го преобръщат, спасяват десетки хора от разстрел. Поели сме по път, който не води към добро.

Набира сила сценария със зомбита, с намордници, мразещи до смърт всеки позволяващ си да обсъжда командите на "кризсния щаб".

Баш пък от едно войниче зависи дали ще почне термоядрена война...

По-точно лейтенант е бил военния. Станислав Петров. Има датски документален филм за случая "Човекът, който спаси света".

Странно , няма данни за колко време може да лети и какво разстояние да покрие. Вероятно е още фантазия някаква , но си е интересна играчка. Като се има предвид детски DJI дронове колко са напреднаха , със сигурност не е проблем да се постигне нещо интересно.

След като ватенките са доста назад с електрониката и чиповете за нея е нормално тук да хлейнчат колко е опсано това но ако имаха такава възможност щяха да се сипят едни хвалби до небесата за великата ватенка но реалностите са съвсем други-тя е само ГОЛЯМАТА БЕНЗИН И ГАЗ СТАНЦИЯ

Бе карай наред, какъв ти изкуствен интелект - сичкото сган под ножа!

А, ти ко мислиш, те колко пъти бомбардират с естествения "интелект" болници и сватби, и викат извинявай, пък сега с изкуствения, хич няма да се церемонят. Ще викат - "съпътстващи жертви" на демокрацията и техноразвитието.

Руслямците цели градове сринаха барабар с болницитея училищата и детските, ама и извинявай не викат. "съпътстващи жертви" на идиотизма им.

Като затрещят ракетите,на тия дронове няма да им дойде реда !

Накрая пак някой програмист ще им е виновен :)