Volkswagen ще разработва чипове

Автопроизводителят вече има сключени споразумения с германската Bosch и американската Qualcomm

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то така се правят чипове Хахаха

Глупости на търкалета. Първо: ST Microelectronics е французка компания. Второ: ST Microelectronics освен че са много в страни от автомобилната електроника те са и 20 години назад. Трето: Ай пробвайте да си купите нещо от ST Microelectronics, което да не ви го доставят след 2024-та. И последно ST Microelectronics не е производител на чипове. Те само правят дизайна а други, като Global Foundries и TMSC им ги произвеждат.

освен по първа точка по другите си тотално в грешка. СТ Микроелектроникс правят процесори, които могат да се ползват за всякакви работи и се ползват изключително от автопроизводителите. Имат си заводи и си правят чиповете в Европа - Италия и Франция , както и в Сингапур, макар и на 20-40 микронна технология. Няма чипове в търговците защото автопроизводителите са закупили всичко което се произвежда и ще се произвежда напред. Но при някои има оферти за след 6-8 месеца. ТМSC има да прави много други чипове за да се занимава и със СТМ.

Правят те. Глупавото Accordo2 ли наричаш процесор дето му трябват 5 минути за boot. :D Щото тва им е единствения процесор за аутомотив. Само си представи табло да тръгва 5 мин след като си запалил и инфотайментъ с цялата навигация да изгрява и той някъде там. Ако може изобщо да се подкара някакъв инфотеймънт на тва R4 ядро с 600Mhz и SDRAM. Поне DDR интерфейс да му бяха сложили. В колко коли си ги виждал? Аз у николко. ST имат цифром и словом цели два процесора единия не е аутомотив. Останалото е микроконтролери. Тук там некой high side switch и некое LDO се мяркат из автомобилните модули ама не много често. Радарните им чипове уж сега навлизат. Навлизат ако има от де да ги купиш. Всичко е с поне 52 седмици срок на доставка. Имали фабрики, едно е да имаш фабрики за силиконя, съвсем друго е за надписване на корпуси. :D Фабриката дето я строят в южна францЯ до преди месец имаше точно два крана и една дупка. Чипове от тази фабрика няма да видиш преди 2025. Мога да пиша още чак до вторник. Ако знаеш колко ми е писнало от тия надути франсета.

Явно всичко ти е ясно, ще не спретнеш една фирмичка, за да ги задминеш и изместиш? :)))))))