17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е интересен и сложен експеримент. Трябва да се отстранят много странични ефекти. Представите ни в науката трябва да се проверяват непрекъснато.

това ми се струва дооооста пресилено и нереално-гравитационното забавяне на времето е за много по големи разлики в гравитацията ние още трудно можем да измерим забавяне на времето при големи скорости камо ли при гравитации

Както са отбелязали по-долу, в статията не се казва за колко време единият часовник избързва, съоответно другият изостава, с 4 наносекунди. Ако е за една микросекунда - да, права си, твърде много е. Ако е за един ден, то тогава си е прилично малък ефект. Между другото, вече е наблюдавано червено, респ. синьо отместване в резултат на 10-ина метра денивелация в гравитационното поле на Земята.

Пълни глупусти. Точно обратното е ... при по големи скорости времето се забавя. А на върха на сградата периферната скорост е по голяма от колкото е основата.

Очевидно експериментът потвърди, че разликата в скоростта оказва по-малко влияние от разликата в гравитацията. Въпрос на изчисления е дали това е в съответствие с теорията.

основния принцип в теорията е за еквивалентността тоест гравитационното и реактивното ускорение са еквив тъй че няма как дае верно това което пишеш

Другарю Гогов, моля уточнете - какво количество време изминава по-бързо с повече от четири наносекунди?

Очевидно 2 кофи време