Вселената ще загине заради Хигс бозона?

Физици от Харвардския университет изчислиха, че след 10 на 139-а степен години Вселената може да загине вследствие на дестабилизацията на Хигс бозона.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аха, сега ми стана ясно!

Вселената щяла да изчезне :-) Глупости на квадрат ... Но ще си говорим пак след "10 на 139-а степен години" ...

На тия ще взема да им спра финансирането. Само плашат хората. Да вземат да му решат проблема на тоя Хигс бозон , да не се намесвам аз.

снощи кату насърбах сметнах с Елката ,чи таз пръдня нама да се случи! Бузоня не знай че го има!!

И аз така, най ми се сбъдват предсказанията за неща които се променят по непредсказуем начин.

Ако разгледаме гледната точка на материализма и разгледаме основната му теза, че вселената и живота в нея се е появил по случайност без цел и смисъл, каквото внушение правят статии като тази, защо човекът е разционално и морално същество което не спира да търси смисълът на своят живот, мир, правда, любов и да гледа напред в бъдещето с надежда за по-добро? Нима съзнателен живот който не е вечен не е празна суета?

В Харвард, явно, са сменили доставчика с някой ямаец.

Прав си, но аз бих се радвал и на 10 на 139-а степен годинки. Като начало, разбира се ...

Божието свято царство няма да има край.

А, а. Ко, ко речи чадо :)

В грешка са, от мен да го знаете, 42 е отговора:) А сериозно, тези харчат за наука, ама кой да го цени тук....

Мдааа няма време другари!!! За това, носете си новите дрешки и си гледайте кефа!

Потресаващи безсмислици...

Тези харчат. Науката е друго нещо.

Както и простотията ти.

малко ви е работата и се занимавате само с глупости

Да-де ама това надали ще стане едновременно в 12 00 в изчисления ден:)) . По-вероятно е да започнат да изчезват отделни зони от Вселената и това да започва да става твърде по-рано. Белег за този процес може да бъде наситеността на черни дупки в единица пространство например в галактика. Така, че ако в нашата галактика например се наблюдават изключително-експоненциално нарастване на броя на черните дупки това може да означава, че тя, галактиката ще изчезне всеки момент от Космоса. Чаткате ли?... Освен ако не се изселим от нея навреме:)))

Не знам как го сметнаха ама аз го изкарвам 10 на 138 години. Да използват още 1 млн. евро да го проверят. А и да не се случи се съмнявам да има някой който да е тамда го потвърди.

Каква е причината да вярвате че черни дупки същестуват в тази красива прецизно настроена вселена? Какви доказателства имаме за тяхното съществуване?

А съзнателен живот, който е вечен води до ада.

tsanko1@

Ми например наблюдаваното движение на звездите в центъра на Млечния път ни казват, че има нещо много малко, но много тежко и невидимо там. Потърси в тубата, има видео как се движат. Освен това, за такива като тебе, пак в тубата watch?v=sgIqRwvaBw4

Ужас ! И к'о пра'йм с'я ? Толкова скоро и....

Шъ са сберат Господ, Аллах, Буда и де що ги има таквиз, и ще рекат - "Да не бъде!" И ше настане Стабилитет у ИксГоведото, т.е. Бизонат. Вервайте ми!

То в нашето село колко елементарни частици има... и като се сблъскат в дискотеката и за тях разбира цялото село на сутринта...

абе само аз ли забелязах как така ускоряването отлага гибелта "10 на 15 степен - 10 на 39 степен години. В същото време силното изкривяване на време-пространство от черните дупки може да ускори катастрофата. ...Така че най-вероятната кончина на Вселената се очаква след 10 на 139-а степен години."