Всяка пета община без интернет, села в Родопите и без телефон

Предлагат национална програма за развитие на планинските региони

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Телекомите само знаят да лапата. Цената на едан базова станция (клетка) за да се покрие трябва да има много абонати - поне 1000.

Бяхме в село до Милано - меееечта! Що и нашите села не бяха така "отмрели". Стегнати къщи, оправени пътища, магазини за продажба на леки коли в някои села! Видях колите на витрините! Освен и преди инфраструктурата трябва да се озаптят мургавелковците и местните дерибеи, това първо условие, за да се пооправят нещата. Не може всеки безнаказано да влиза и ограбва и после да се чудим що всички бягат.

на радиоточките, ефирните телевизиите щяха да се увеличават

как са пропуснали толкова много нови клиенти да ги изпият кръвта, значи не съществуват

От едни бедни старци дето са там какво може да изсмучеш ? И тук стигаме до управляващите! Като ти дават достъп до "мазнинките" в големите градове трябва да ти поставят условие да покриеш и там дето си на загуба. АМА ТЯХ ГИ ИНТЕРЕСУВАТ САМО РУШВЕТИТЕ!

Безвъзвратно закъснели мерки...СЕЛАТА СА МЪРТВИ!!! Обезлюдени, без училища и детски градини!!!

А КАКВО ДА КАЖЕМ ГОСПОДА В ПЛОВДИВ НА 10 МИНУТИ ДО ЦЕТЪРА НЯМА КАНАЛИЗАЦИЯ 20 ГОДИНИ СМЕ НА СЕПТИЧНИ ЯМИ СРАМОТА В ПРОСЛАВ НЯМАТ КЪЩИТЕ ВОДОПРОВОД ТОВА Е РЕАЛНОСТА ДО КОГА

Елате в Труд, имаме и канализация и водопровод... И много други неща. :)

Е как да имат, ами ако дядо ти се научи да ползва Интернет и разбере какви лайна са комунистите герберасти и бспари! Лошо, само леб и вода, никакъв нет!

Пак ще се усвояват средства от ЕУ за селските райони. Сега Ментел, Вилаком, Тръннор ще се изкефят, ееее.!

интересно ми е как тези две изречения могат да са в една и съща статия: "Почти 40% от българското население се намира в селски райони. " "От 7 364 570 население на страната, по данни от последното преброяване на НСИ, населението в градовете представлява 72,5%, докато в селата е 27,5%."

Родопско село. 25 човека. Средна възраст 78 год. Какви сайтове и широколентов нет ще ползват тези хора ? Стадион и спортна зала вече имат посторени по предишна програма.

селата са отмираща структура. сигурно над половината от тях няма каквато и да е икономическа причина да съществуват, само носталгия по били времена. селата изчезват и това не е някакво странно явление в България. Това е тенденция в цял свят свързана с реформите в аграрния сектор. Просто днес главният поимък на селата - земеделие и животновъдство вече не съществува, съществува просто вече за работа за 100 човека преди век днес има място за 1, че и по-малко. Този процес беше силно забавен тъй като соц режима ни 45 години спъваше въвеждането на нови технологии в аграрния сектор с цел да задържи повече хора на село, не в града. Е соца си замина, границите се отвориха, новите технологии бързо запълниха вакума, и хиляди хора по селата останаха без работа, преселиха се в градовете, селата опустяха останаха както казваш "25 човека. Средна възраст 78 год."

Няма спор по въпроса. Цялата работа ще е само да краднат по някоя програма. Иначе една сателитна интернет връзка за 50 лв. на месец към кметството примерно ще е достатъчна. Още преди 10 год ползвахме за отдалечени обекти такава опция. Върши работа.

Селата са "отмрели", ама само в България! Я мини някоя граница да видиш колко бой можеш да изядеш, в което и село да влезнеш.. Затова нямаме и производство, щото всички сте гражданЯ и няма кой да бере черешите

Ако говорим за високопланински села, донякъде е вярно - обезлюдяването е налице. Но я погледни някое село в близост до областен град! Почти всички села непосредствено до Пловдив ползват услугите на градския транспорт. А палатите на бизнесмените постоянно никнат. Живея в село, което има банков клон, собствено РПУ, офиси на кабелни телевизии и интернет доставчици...

Ами за Боко тъпото, инфраструктура е само АСФАЛТ!!!

добре, а как са завършили децата там училище при онлайн обучението??? А новата учебна година ????

Мислиш ли, че там има деца? Живял съм в Родопите и като съм ходил по селата, основно живеят баби и дядовци, отглеждат си животни, сеят тютюн и зеленчуци и така преживяват. Знам и едно село само с един жител. Един възрастен овчар. Младите отиват да завършат гимназия в града и там си остават...

tonk11

Явно има пари по някоя програма и някой драпе да ги цуне.

Значи щерпитеците затва не си ходят на село, щот нема да мое да дращат тъпнярски опорки и ше каталясат от глад из колибите си мбуууухахах