Windows 95 имала по-понятен интерфейс от Windows 10

Това смятат повечето коментатори в дискусия на сайта Reddit

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еми windows 10 е по добре защото можеш съвремените игри да играеш и това е хубавото но на Windows XP е по сложна работата характеристиките са много малки

Не са по добри. Има опции за настройка, става много лесно! Тука явно има хора, където не са наясно...ябълка да е по добрa? Защо не поиграеш малко на 3D games v ябълката. Да видим дали е по-добра. То и телефоните са същите със семпли ресурси на висока цена. То защото има т...и да ги купуват.

Преди винаги превключвах ХП-то на класик мод - на сивите прозорци тип преден Уиндоус. Красоти не ми трябваха, но да е практично. Сигурно и по-ненатоварващо. На Уиндоус 10 съм изключвал какви ли не неща, като подреждането на екраните. Супер много ме дразнеше. Гласиш си прозорци къде да стоят, че да ти е удобно и онзи ти ги преподрежда и разтяга. Превключвам си менюто и на стандартно. Онази глупост с кубчетата направо бе ужасяваща още от предни версии. Проблемът на Уиндоус е, че Бил Гейтс остаря и остави нещата на други, а те се издънват.

Най много ме дразнят постоянните ъпдейти за щяло и нещяло и после иска рестарт естествено Дръгото е кортана И двете са по добре ако си слпжиш ltsb версията. Абе ок е но ако искаш да се изкефиш на бързина, качество и удобство трябва да си вземеш Мак

Интуитивни менюта не ти трябват, просто го търсиш със search и е много по бързо и удобно

Факт.

Ами вярно е. Откак телефоните и таблетите станаха по-важни отколкото десктопите, нещата се омазват. Интересно, че Windows нямат версия за телефон, а таблети не знам останаха ли заблудени хора да ползват. Но въпреки това развиват интерфейса сякаш основно на телефони ще се ползва. При CEO мъж с име Сатя какво да очакваш. Без Бил Гейтс фирмата е бледо подобие, подобно на Apple без Джобс.

Тази операционна система е направена за новите поколения, които са свикнали с таблети и телефони, които се управляват с пръстче. Тези хора обикновено използват настройките по подразбиране, така че за тях всичко си работи нормално. Всички настройки са прибрани на сигурно място, за да не ги докопа някой лаик и да си омаже изгледа, а след това да настане рев. Същото бе и преди 20 години с настройките на 95 и 98 - бе трудно да ги настроиш, ако не знаеш какво правиш, а се научаваш с много омазване. Повечето хора обаче нито могат нито искат да си омазват системата, за да се научат какво да правят с нея. Те просто искат да работи ...

Знаеше къде точно в Контрол панела да погледнеш. Сега всичко е разхвърляно и добре че има интернет да търсиш. Преди вируси дори съм си чистил сам ръчно. А това е в "Рън" еди-къде-си по регистрите, че да се стартира. Добавял съм си неща и към менюто на десен клик.

тия работки (1), (2), (3) ... звучат като препратки към някаква схемичка която май Гогов е преценил, че не ни е нужна. Хубаво че всички знаем наизуст всичко в Win95 иначе щеше да ни е трудно да схванем за какво става въпрос.

Ха, ха. Като е преписвал от друга медия е забравил да добави снимктат на която се сравняваха файловите мениджъри и там има стрелки с номера :-)

Ами защото тогава шеф беше чичо Бил. После дойдоха счетоводителите и нещата се скапаха!

Нямам понятие.

Значи това, че UI то на Windows 10 си е една боза няма как да се спори! Да не говоря, че сблъсака ми с Windows 10 беше, че настолен PC с изглед като на таблет! После се оказа, че трябва да пипам къде ли не, дори в регистрито, за да си направя да има десктоп и разните му там менюта! Абе не знам колко пари са хвърлили за тоя нов UI, но определено не е заслужавало да дават толкоз пари за такава боза!!!

Глупости на търкалета - 'регистрито' не е нужно да се пипа за въпросния ти 'проблем' нито в Уин 10 нито даже в Уин 8. А ако с 10 само си се сблъсквал а не работиш от години най-добре се въздържай от коментари.

що речи?

Смяната от стара към нова операционна система намалява риска от Алцхаймер :)

Свиквайте, новият Windows ще има интерфейса на фейсбук, ник'ви текстове, смао икони- новото поколение е почти неграмотно .

Че благдарение на вашето умно поколение учило да слушка и наизустява през Соц-а сме на това дередже.

Не , благодарение на това поколение днешните неграмотници имат компютри и смартфони. Но такива като тебе не могат да осъзначт, че това, което имат днес, е започнало вчера. А послушанието не е порок. Иди се опитай на запад да не слушкаш, душко.

Промяна! На всяка цена и поне два пъти годишно ?! Пълна тъпня! Таман си свикнал и хоп - почвай отначало..

Всъщност интерфейса на Windows 8 и 10 до голяма степен е повлиян от интерфейса на Android. Модерен един вид, НО плосък и безвкусен. Като по тези показатели даже задминаха Android. Беше много тъпо да жертват удобството за да са "в тон с новото време".

Съгласен съм с хората. Уиндоус десет е ужасно неитуитивен. Голямо ровене пада, докато намериш една елементарна настройка. Седмицата си остава номер едно в това отношение.

2000 е по-добре от 7 в това отношение. Най-лесно си беше под ДОС

А пък там какви графични настройки имаше...какъв интуитивен десктоп...

С всяка следваща ОС микромеките разместват нещо, вкарват някаква шарения и опитват да объркат обикновеният потребител. Да кажем, че интерфейсът графично се подобрява от необходимост и възможности, но разместването и разбъркването на съществували вече неща не е обяснимо с нищо, освен с алчност за курсове и обучения, които са също перо на компанията.

И платени абонаменти за поддръжка. Елементарно нещо в предните версии като да си видиш паролата на WiFi мрежата, за да я споделиш с някой сега е толкова зачукана и реално недостъпна, че без външна помощ (разбирай търсене в нета или платена поддръжка) не можеш да я откриеш.