17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Турция може в Тиквандия не

Ние па прайм успешно тоалетна артия. Хак да им е!

Ние па правиме цървули. УУУУУУ, нека одат боси! С 'тикви' към прогреса! ДОЛНА, МРЪСНА И КОРУМПИРАНА СГАН ни управлява. Дано да е още седмица.

Така е. Когата една страна е независима, има възможността да решава сама съдбата си. Когато си губерния, йес сър и припкаш да изпълняваш.

Защо не доидоха в България, защото няма хора, кой ще им работи? Ние не можем 200 души да съберем, а камо ли 2000. Също така сме и слаб пазар. Турция има 63% младо население, хора под 29 години, там е номера. Истамбул за 70 гдини от 15 място по население в Европа сега е на първо с 16 милиона, а прогнозата е, така ще е поне до 2050 година.

Кабели правим за Мерцедес. Не знам за полупроводници, но цели проводници ги правим.

Надявам се турския премиер Ердоган да направи нещо и за България.

Китай, който се чуди къде още да се намъкне и да хване де що има работна ръка - все още упорито избягва България... Поне мартениците и магнитчетата за хладилници да ни бяха оставили да правим, ама ядец - знаят хората за Боковите чекмеджета и категорично отказват да ги пълнят...

Освен да превземе София

Не става в България Нали Боко Пеевски и компания ще им присвоят бизнеса

Китай каквото е инвестирал в ЕС и САЩ, е инвестирал. Дотук. Финито. От известно време Китай се превръща във следващия зъл враг след Русия и ще бъде всячески ограничаван от Запада. Миналата година резнаха топките на Хуавей. Те не само че не са welcome като инвеститор, но и от пазара ги изтласкват. На Шао-ми също им вдигнаха мерника. И въобще не разчитай вече на китайски инвестиции. Ако мислиш, че на местните васали са им оставили много свобода за избор, май си се позаблудил.

Ами покрай Ковида тоалетната хартия се превърна в доста дефицитна стока :-) За съжаление далаверката беше за кратко.

Ние в България пак лапаме мухите.

Щом са избрали Истанбул, значи ЕС да забрани вноса на техните телефони! Да си ги продават в Турция! А е не тарикатите ще развиват икономиката на Турция, а на нас ще ни ги пробутват.

А няма хора. Янапиши нормална заплата и ги преброй пак. Ама не, то с трици всеки иска маймуни да лови

Статията е сбъркана. Заводът е край Пловдив, а не в Истанбул. Така и така построихме завод на Фолксваген, само телефони ни оставаха. Работа, работа, работа!

Какво искаш ? Нали си имаме Бойко

Ти за колко мислиш че работят турците , мога да ти кажа от първа ръка че в момента работят за "без пари". За това ще отидат в Турция , щото при нас фонд заплата е два пъти повече от колкото при тях , не им излиза сметката на така наречените ИНВЕСТИТОРИ , пък отделен въпрос е че държавата е пълна с тъпаци без образование дето не се хващат на работа , не че онези овнешки мозъци турците са по умни , но поне работят за безпари....

Бате искам турски телефон ного е як!

мита на всичко от турция

от туркистан

Жалко, България отново беше пропусната, а един подобен инвеститор нямаше да дойде в повече. Защо повечето инвеститори пропускат България? Например Фолксваген, Майкрософт и други?

Щото нямаме вътрешен пазар, който да е интересен. Турция е 80 милиона и шели да правят по 5 милиона смартфона годишно. Демек ако хванат 20 милиона клиентска база имат работа за 4 години, колкото е живота на телефон. Тука пазара няма и 2 милиона клиентска база или под половин година работа. Китайците гледат да хванат трския пазар и чак после с производството там да покриват и малки пазари като нашия.

всъщност в България минималната брутна работна заплата е 650 лв (около 325 евро), докато в Турция е 3557 лири (около 366 евро). Така, че легално минимума който плаща работодател на работниците си в Турция е доста по-висок от минимума който може да плаща в България. Да не говорим, че турското законодателство има една особеност - това е минималната заплата за несемеен работник без деца. Ако работника е семеен по закон минималната заплата скача на 4100 лири (около 420 евро). Нали се сещаш типичната туркинята е домакиня, а някой трябва да храни семейството. и това са минимални заплати, стават примерно за чистачки и портиери, самите работници разбира се ще искат повече. няма как легално на Ксиоми турския работник да им излезе по-евтино от българския.

Направили им 'завод' за сглобяване - за завист на всички кандидат отверткаджии с основно образование у нас. Е, в България пък се пише софтуер на световно ниво - далеч по-добре платена и престижна работа.

Майкрософт ОТДАВНА е в България, умньо. И Bosch и VM Ware и много още.

Защото нашите политици искат % за тях преди да дадат благословията си. Защото за такъв завод се изискват: магистрали + първокласен път наблизо, ЖП линия и/или пристанище, работна ръка с някакъв опит, хотел с 5 звезди в града, до който се намира завода, летище на по-малко от 100км, дублиран трафопост, който може да захрани всичко, по възможност и газоснабдяване. И най-важното: данъчни облекчения.

Понякога е и "Да, товариш!" :D

Слушай и пълней: 'ЖП линия и/или пристанище' трябвали..ЗА ТЕЛЕФОНИ! (руски сигурно)

с какво ще се похвали нашата тиква? с покупка на американски изтребители-трошки, но да неправи нещо в посока производство, не му разрешават началниците.

Защо му цъкате минуси? Прав е човека! Ще сглобяват и няма да плащат мито в ЕУ...Отделно имат 80 милионен пазар!

Едно време така изнасяхме автомобили Деу за Русия. Колите пристигаха на варненското пристанище от Корея напълно окомплектовани и готови за продажба, а ние им сваляхме колелата и ги изпращахме на руснаците уж като автомобилни части. Там отново им завиваха колелата и направо в магазина. Та и с китайците така - отделно телефони и кутиите. Турците ги събират, слагат зарядното и фолиото и понеже Турция има статут - не се плаща мито

Човека ти го е написал много хубаво, ама ти като си прост как да разбереш...