Xiaomi се отказва от смартфоните с чист Android

Отменя пускането на Mi A4 и други устройства от тази линия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чистия андроид е пълна боза и не може да предложи абсолютно нищо адекватно. Xiaomi от своя страна добавят един куп оптимизации чрез MIUI, най-много ползваме вградената им фукция за запис на разговорите, АПИто на която беше спряна след Андроид 8 и трябва да руутваш телефона попринцип.

Няма китайски телефон без спам, всъщност това са обвивките

Сяоми изостават. А много добре тръгнаха. Най-добрият им телефон беше /според мен/ mi 5 Pro. Направих грешка и си купих mi 10 Pro. Пълна скръб. Това ще е последният ми телефон с тяхната марка. И, като че ли има едно залитане при всички производители. Втурнаха се в луда надпревара да произвеждат фотоапарати с телефон. Както преди време започнаха да правят фенерчета с телефон. На основното предназначение, да бъде телефон, обръщат най-малко внимание. Това е само според моите впечатления.

Какво му има на Ми10 про? Излезе и Поко 2 с доста добри параметри. Аз лично винаги съм позлвал евтините им РедМи серии и съм ного доволен.

Зависи от потребностите. Аз купувам евтините им телефони специално заради MIUI, понеже ми дава фукнции, които иначе не са разрешени без руут на нормален андроид.

Жалко. Като дойде време за смяна ще трябва пак да минавам на google pixel, въпреки че е по-скъп и ненужно за мен мощен.

Омброид оне

Откзават се, защото програмистите им са неграмотни идиоти! Имам МиА2 и тъпунгерите от Ксиаоми пускаха тотално осрани ъпдейти, особено в началото. Имах случй, в който телефона се зареждаше само изключен, понеже се рестартираше на зарядно, и това месеци половина, и какво ли още не. В момента ъпдейтите са стабилни, явно са решили да ги пообработват малко по-добре преди да ги пуснат за масова актуализация. Другото им голямо насиране е А3 - 2020 да пуснеш мощен телефон с най-нов хардуер и същевременно да броиш пикселите на халф ХД 720 на АМОЛЕД Диспплей!??!?!? Куку! Хората 4к дисплей ползват, тия се върнаха 5 години назад. Нормално е да се откажат от А серията, ама не Андроид им е виновен, а собствената им корпоративна некадърност!

Казва се Шаоми, а за останалото си прав.

А всъщност се произнася Хсяоми. Никога не съм им бил фен. Як хардуер и бъгав софтуер. МИУИ-то винаги е било боклук.

Всъщност, правилното на български, както и на много други езици е "Сяоми". "Шаоми" е англоезичното произношение.

Всъщност най-правилното на всички езици в Вселената и да казва Аоми.

Естествено, че ще се откажат. С Андроид Уан не да може да следят и препращат данни към ментарските сървъри в страната на ментето. Смях.

Защо пък да не могат? :-)