17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е като БКП

В 2006 году самка варана из Комодо, обитающая в Лондонском зоопарке, дала потомство, после того, как ее на два года отделили от самцов. Тогда ученые были уверены, что для зачатия она использовала сперму, полученную раньше.....ПАРТОГЕНЕЗИС..... СРЕЩА СЕ ПРИ НЯКОИ НАСЕКОМИ........ И РИБИ... ХЕРМОФРОДИЗМА Е ОТДЕЛЕН БИОЛОГИЧЕН ПРОЦЕС(ЗА СПРАВКИ РОШКО ХОЛАНДСКИЯ НПО-ХЕРМАФРОДИТ) ..... ЗАЩОТО ПРОТОГЕНЕЗИСЪТ Е ПРОЦЕС ПРИ КОЙТО САМКАТА СЕ САМООПЛОЖДА ОТ СПЕРМАТОЗОИДИ НА САМЕЦ, КОИТО СА СЕ САХРАНИЛИ ОТ ПРЕДИШНИ ОПЛОЖДАНИЯ...

????????? Какво мислиш че казваш? Да пчелата се опложда веднъж и снася дълго време оплодени яйца. Всеки пчелар го знае.

По-големи глупости относно размножаването на пчелите не бях виждал (изключение прави само Холивуд). Пчелата майка снася два вида яца - оплодени от спермата на друг мъжки и неоплодени. От оплодените яйца (което не е клониране) се излюпват само женски пчели. От тях ако се хранят с пчелно млечице само през първите 3 дни се получават пчели работнички, а ако се хранят с пчелно млечице през цялото време се получава пчела майка. В тази дейност пчелата майка участва само със снасянето на яйца и неможе да влияе как ще се развият после ларвите(пилото), това се решава от колективния разум на пчелите работнички. Ако пчелата майка снесе неоплодено яйце (клониране) се излюпва мъжка пчела (търтей) с идентични гени като на майката, чиято основна задача е да предаде тези гени като се чифтоса с друга майка. Новата майка ще използва неговата сперма за да създава женски пчели и нови майки. Ако поради някаква причина макта не може да снася оплодени яйца или загине, тогава някоя от работничките започва да снася яйца, но тъй като тя не е била оплождана от всички нейни яйца ще се излюпват само търтеи....и кошерът ще загине. Писаниците в тази статия са пълни ГЛУПОСТИ. Към журналистите и редакторите когато не разбирате поне малко от нещо не го тиражирайте по медиите като новина или информация

Ако се образоваш малко ще разбереш че света е малко по широк от твоето село!

Гледал съм пчели, знам много за тях и се интересувам от тях. Това което съм написал важи и за африканските пчели наречени още пчели убийци. Относно мирогледа мога да кажа, че всеки преценя дадено твърдение според знанията си и способността си да разсъждава. Ако дори само един от тези два компонента е в дефицит.......то ще може да се вярва всичко написано или казано в медиите. Затова всеки сам преценя на какво да вярва и на какво не.

Koj5r, в кое научно списание си чел много за африканските пчели-убийци? Специалистите са навсякъде... от футболни анализатори до пчелари и политици. Хайде прави си меда, който предполагам е отличен но остави генетиците да си анализират резултатите.

егати nonsense-a!

По-голяма глупост не можахте ли да публикувате?

Много ли е трудно да се публикува статия, в която отделните изречения да са смислово съгласувани? Например в тази се казва, че клонирането хем е "невероятно нефункционално", хем дава "голяма сила", с която южноафриканските пчели могат "ефективно да заместят като вид" обикновените пчели.

Вервай ми, има хора за които това е непосилна задача !