17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Звезда потопена в Атмосфера"

Не те бива! В учебника по "Човек и пророда" за 6-ти клас има по еротични сцени. Цитат: "Мъжкия полов орган се въвежда в тялото на жената." Това е дадено като промер за вътрешно оплождане при животните и хората.

Не могат един вирус да овладеят, самолети падат не могат ги намери хем е пълно със сателити дето следят уж всичко - е как ше повярвам че могат да измерят вятъра на не знам къде си. Няма логика. Най вериятно автора не е превел точно статията и звучи глуповато

ние дядовото, навремето направо за ебане учехме.

Един път вече нали ти обяснявах, че си минал покрай разбирането. Това, че ти не знаеш или не можеш да проумееш как нещо става далеч не е критерий за това, дали е възможно или не. За да не изглеждам чак толкова злобен, нека ти разкажа и един виц: Човекът е странно създание. Прекосява океани и морета, пресича нажежени пустини и сковани от мразове полета, лети по целия свят и излиза в Космоса. Но го мързи да се надигне от дивана, за да вземе дистанционното.

Avtorkata si e sednala na ,,Stratosfeno vulnistia si Guz'i chaka mujkia vetur da ya povee!!KOI NE VERVA DA IDE I MERI SKOROSTA!! A za 4ervenia asteroid vurhu kafiavite djudjeta ne e piasala ??? Perachnica na pari...

И как точно измериха скоростта на вятъра?

Няма да разбереш, не е за слабоумни.

Човече, ти първо на първо си неграмотен.

Защо се обаждаш, след като и ти не знаеш?

Има си търсачки, намират се доста статии, преразказващи откритието и обясняващи метода. Накратко: външните слоеве, т.е. атмосферата, излъчват в ИЧ диапазон и по Доплеровото отместване/разширение, или в този случай по периодичността на интензитета се определя скоростта на въртене. Скоростта на въртене на вътрешността се определя от магнитното поле на обекта и взаимодейстието му със заредените частици, които излъчват в радиодиапазона. Разликата на двете скорости е скоростта на вятъра. Методът е бил първо приложен и проверен върху подобни измервания на Юпитер.

Дада тръцнал, и измерили колко е налягането на юпитер в ядрото Брей, ако се беше по..рал какво ли щяха да открият

Мозъка ти!?!