17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вместо човечеството да впрегне всички усилия и средства да се пребори със заплахата идваща от микрокосмоса и заплашваща да унищожи човешката популация има изроди, които в името на стремежа да не им дръпнат копанята с помия се занимават с глупости и простотии от вида на написаното по-горе.

Тая галактика се отдалечава от нас с около 12 000 км/с. Значи, червеното отместване на спектралните линии на кислорода ще е z =0.12, т.е. дължината на вълната на всяка линия ще е умножена по 1.12.

Имало е кислород преди 581 милиона светлинни години. Дали още има се не знае.

mISHOto

Чудничко. "Учените" в пещерата открили, че на света има и други пещери.

кислородът не е годен за дишане. Токсичен е и причинява изгаряния. Диша се смес с инертен газ в която той е не повече от 20 процента. Чистият кислород става само за окислител в химичните реакции и то трябва да се внимава да не излезе реакцията от контрол

Някои учени съвсем изперкаха. Как точно определиха, че на друга галактика има свободен кислород годен за дишане?!!! Ха, ха, ха.

знае се какво излъчва отатък и се гледа кои дължини на вълната липсват - всеки елемент има характерни линии на поглъщане

Айде сега всичкото китаец да взема по една торба ориз за из път, и всички под строй да тръгват натам. А, да - ако вземат със себе си няколко стотин милиона мюсюлмани и още толкоз милиона черни, такъв живот ще настане, че само си викам ДАНО.

не може ли първо да заминат политиците ? да си организират живота там

Първата световна война наречена европейска не е имало нито черни нито жълти нито мюсюлмани. Дефекта на хомо сапиенс не е в цвета на кожата очите и т.н а в главата и то в мисленето.

Putler da go disha.

Като си помисли човек ,че някъде там на ....може да си диша на спокойствие във звездния прах,и му става скучно тук на Земята.

идат

кой идиот ги списва такива олигофренски материалчета

А кислород за готвене кога? Какви глупости пишете..поне преведете както трябва

Що да са глупости, O2 е кислород годен за дишане. За готвене едва ли става ама знам ли.

ако го пуснеш отдолу на печката дето огънят взема въздух .... ама ще се разтопи тенекията и ще ти загори манджата ...

Звучи достоверно колкото проучванията на НАСА за Черните дупки

Закъде са без твоята оценка на работата им, дааа. Отде ви изравят бе.

Колкото Американците бяха на Луната, толкова и това

Айде пак се отвърза. Бе тия санитари спят ли какво правят.

На разояние от замята на 581 000 000 светлини год.Х 300 000 км. в секунда= на безКрай...Открили въздух под налягане китайците.

много е вълнуващо да научиш че дишаш молекеулярен кислород! ако сега открият и молекулярирен водород, то и водата ще стане молекулярна!

Ами що не пробваш да дишаш вместо молекулярен, кислород, т.е. О2, атомарен кислород, т.е. О? Мога да се обзаложа , че ще пукнеш и то по две причини. 1. Атомарния О е силно реактивен, т.е. влиза в реакции с носа, гърлото, дробовете и т.н. и ги изменя, образно казано, гори ги. 2. Различен е по форма и размер от О2 и не може да изпълнява неговите функциа на окисление и транспорт на вещества в организма. Но като всеки тъпак и ти си решил да си покажеш тъпотия.

И с озон - O3 - можеш да го отровиш :-). Дотогава все ще има да вряка.

я дайте от този О2 на Бойко,че явно доша нещо друго.

Не се наврещя ей.

Уважавам науката и й се кефя, Но неща от рода, има, и преди нам колко си милиона години, ми звучи несериозно! Казва се: преди хах...у@ години е имало, а не ИМА

Всички комондели във колона по двама за нататък,да дишат на свобода !

Господи Исусе прости на слепите!?

Отивам да подишам!?

Да го дишате!

имам парцел на луната вижда се с обикновен телескоп продавам декари

От къде го имаш? Да не би да си с корен от Северна Македоня?

pilat_pintia

баба ми е македонка

виж ти тук на земята има достатъчно не им ли стига ами друго кога ще стигнат до там то и аз имам голям парцел на луната продавам декари.(идеални са за лунни култури ) нали тези с белите манти и очилата трябва с нещо такова да си оправдават заплатите

БСП ще пуска чинията от Бузлуджа, дайте коорддинати!

абе аз мислех че това около нея е мъгла ,а те са подгрявали парните двигатели

Ако можеше да изселим комунистите так, щеше да е идеално! Начело с Корни, Божков и Румен Пеков!

Това е много милиона години в миналото!

Утре ще открия петрол и газ на друга планета намираща се на 125 милиона светлинни години от Земята. Така ще има тема за писане и коментари.

Далечко е тази галактика, но и това няма да я спаси. Рано или късно хората ще отидат там и ще й издишат кислорода. Ако не могат да го приберат насам, разбира се.

Ще падне голямо....галактическо пърдене.

Аз открих злато и сребро на планета намираща се на 345 милиона светлинни години от Земята.

Бат Бойко откриха ли го

До преди 2.8 милиарда години в атмосферата на Земята няма О2. След това , той се появява като отпадък от дишането на цианобактерийте, които са анаеробни. Те дишат СО2 + светлина, и издишат О2. Фотосинтезират накратко. Някъде преди около 2.5 милиарда години, кислорода почва да става съществен компонент от земната атмосфера. Имало е периоди в които е бил над сегашните 21 %.

В резултат на което, преди около 2.2 - 2.3 милиарда години настъпва масово измиране на цианобактерийте. Наричат го " Голямото кислородно събитие" или " Кислородната катастрофа". Атмосферата е наситена с фотосинтезирания от тях кислород и те вече са непригодни за тази среда. Това може да се приеме за първото голямо измиране на Земята.

ЦианобактериИте!

"откриха"???? Иманяри ли са го открили?

Глупав коментар, като написалия го.

Кога бяха там, кога се върнаха, чак разбраха че ставал за дишане?

Сички с корони отиаме там да дишаме.Но без да се лае.

Идете първо до луната пък после мислете за по натам.

Свински ушаци Пача и Поморийска рикия

А Боку на какво мнение е? Той нали и астрофизика е завършил при това в Унгария, та оттам владее и унгарски.

Когато разберете какво се е взривило на Големият взрив тогава умувайте. Всъщност с вашите ненужни щатове могат да се нахранят много деца които си лягат гладни.

О2 дишат само АЕРОбните организми. АНАЕРОбните не дишат О2, а за много от тях той е направо отрова. Първо на Земята възникнали анаеробните, размножили се, дишали СО2 и издишали като отпадък О2, докато така замърсили атмосферата с О2, че измрели. Преди това, в атмосферата на Земята почти нямало свободен О2. А след тях възникнали аеробните, които дишат и до ден днешен отпадъка от дишането на анаеробните.

ПОВОД МАСОНИТЕ ДА ОСТАВЯТ НАМИРА "ПОДЧОВЕЦИТЕ" /СПОРЕД ТЯХ/ И ДА СЕ ИЗСЕЛЯТ КЪМ ... НОВИЯТ КИСЛОРОД !

Това е повод. Сещате се за какво.

Да го преместиш ли? Но някои хора биха се заинтригували. Лили Иванова отдавна търси алтернатива за старини ;)

Познаеам Ли лично. Свестен човек е и живее скромно.

Коментар

Ама това великите блядски учени ли са го открили? Или те откриват само галактики с въшки и боярщник?