Забравени руски оръжия, за които вероятно не сте чували

Оръжейната индустрия на Москва винаги има с какво да ни изненада

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

и не искаме да чуваме. дори няма да прочета статията. аман от тъпите ти статии.

Само като прочетеш първото изречение и гасиш. Гогов от къде те изкопаха бе.

Много, много съмнително - и то с късоцевно оръжие! 2mm може!

Интересно е кога най-накрая ще му бият шута на този неграмотник.

Гогов май си има фен-клуб, като гледам коментарите отдолу!

Коронова е бил революционен за времето си дизайн, дори днес е уникален... Но просто се е появил прекалено рано, когато никой не е мислил дори да използва композитни материали в оръжията, както и буллпап дизайн. А и такъв автомат въпреки предимства си пред Калашников, е бил по сложен за производство, и за обучение на персонала. А генералите че са консерви, консерви са. Дори британците са имали отличен буллпап дизайн по това време ЕМ-2,но дебелите са го загробили заради лудите говеда, и накрая са произвели шитнята СА80. Факти.

Тъй си е! Кой левичар във войската, не би искал да му летят гилзи в мутрата...

в технологията има такова нещо като "прекалено амбициозен дизайн" и автомата на Коробов е чудесен пример за това не забравяй че към онзи момент се търси ново основно оръжие за руската армия, нещо което да сложиш в ръцете на близо 80-90% от личния състав. булпъп схемата означава да загърбиш векове трупани навици при стрелба и поддръжка с огнестрелно оръжие. няма как да стане. а композитните материали, даваш ли си сметка че в онази следвоенна Русия просто няма кой да ти ги произведе в нужните количества и то на добра цена. например най-добрия проводник в переодичната таблица е среброто. що тогава ел.мрежата е 99,99% от мед? Цената! Не точност, надеждност, скрорострелност ... цената е може би най-важното качество на АК47, което почти всички подценяват!

Съгласен съм със всичко, но не и с това че среброто е най-добрия проводник. Поне аз не съм срещал ИС със сребърни конектори.

Много ясно, че тоя Коробов няма да го одобрят. Я си представете как се взима за почест с това чудо.

Оръжия, оръжия и пак оръжия. Кого се готвят да убиват тези хора?

Кого го интересува бе, важното е да се говори за Русия.

Изпреварил времето си.Както много немски инженерни и технически и технологични постижения по онова време. Не напразно Щатите въоръжават Червената Армия и ухажват Сталин и маршалите му със скъпи автомобили,персонални самолети за да не жалят войска срещу немските картечници и оръдия