17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само дето има 2 "малки" проблемчета: 1. Лещичката на това миниатюрно обективче не е в състояние да пропусне информация за 200М пиксела... демек ще имаме много пиксели, ама замазана картинка (т.е. повечето от тях ще са излишни) 2. Размерът на матрицата (CCD или CMOS) е ограничен до няколко квадратни милиметра. Колкото повече пиксели блъскаме върху тази малка площ, толкова по-малък става всеки един от тях, което силно понижава съотношението му сигнал/шум. И какво излиза накрая? Чисто разхищение на памет! Много пиксели, обаче замазано и шумно изображение. Същото може да се постигне съвсем спокойно и с 5-8MP...

е пълен илитерат-аналфабет!

е една камера.

Задават се на маика ви путката

123

BajMihal

Мощни, чувствителни - все тая... За българския дЖурналист няма разлика в значението на думите. Важното е да напише там нещо.... И какво е точно "мощна камера"? Захранва апартамент? Задвижва кола? ... С такова ниво на дЖурналистиката не знам докъде сме я докарали...

са ваште бе дрътия бастун,нали когато пишат за балоните на мъск вие се разтапяте от щастие като се спука балона

Това е нещо като жена с 8 цици. Само защото можеш да направиш нещо, не значи че има смисъл да го правиш.

…и накрая всичко това ще се използва да изпращаш дикпикове по Вайбър и Тиндър и да пишеш zdr bepce kp

Абе кавали, КОГА най-накрая ще ми направите свестен фото апарта с телефон, а ми пробутвате подобни боклуци?

А1 дали ще им надуят яко цените, как мислите драги потребители?

Супер! Ще могат ли да се ползват и за разговори?

да живеят Сони и Лайка които произвеждат камерери.

Много важно колко мегапиксела има камерата, за хубава снимка се иска усет за композиция, а след това хубав обектив и матрица. Но хората се радват ... оборот да има.

ми да ти дам нокийка с камера 0,2 МП отпреди 20 години пък и я усещай и композирай Много неща правят хубавата снимка, числото МП е едното от тях! Не единственото, дори не най-важното ... но при равни други условия разбира се колкото повече МП толкова по-добре. Въпроса е, че другите показатели са доста по-трудно измерими. Примерно оптика (обектив) както казваш - коя оптика е по-добра с f/1.8 или с f/2.4? Ако действително разбираш какво означават числата просто няма как да отговориш правилно. Трябва да зададеш въпроса: По-добра за какво? Иначе отговора ти винаги ще го изкарам грешен. С мегапискелите няма спор 100 е повече от 10 значи 100 е по-добре (при равни други условия). Дори това да значи че камерата прави 100 МП снимка, процесора обработва и ти записва 10 МП.

Не винаги повече е по-добре. При мегапикселите също. Ако на малката матрица на телефонната камера наблъскаш 10 пъти повече мегапиксели няма да видиш особена разлика на телефонния екран. В същото време площта на всеки мегапиксел ще намалее, а от там и неговата светлочувствителност.

Маркетингови трикове, никой няма нужда от 200 мегапиксела камера, освен ако не е решил после да разпечатва изображението на плакат 5х3 метра. На редовия потребител повече от 20 мегапиксела не му трябват, много по-важни са качеството на оптиката, размера на матрицата и нейното качество, минималната диафрагма и наличието на оптична стабилизация.