Започва ли новият цикъл на Слънцето и какво ще бъде влиянието върху нас? Д-р Петров пред Dir.bg

Няма причина да се притесняваме, че човешката дейност е много по-опасна, твърди директорът на Националната астрономическа обсерватория в Рожен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а, сетил се че има някакъв си цикъл ... това добре, но има и още много, много цикли. Освен 11 годишния има и 40 годишен слънчев цикъл. Има и ужасно много други, които обаче са по-дълги от обичайния човешки живот. Цялата Слънчева система се движи спиралообразно през пространстово, като треакториите на планетите са перпендикулярни на движението. Така че има и цикъл на завъртане на цялата система (а те понеже е Слънчева, то цикъла пак е свързан със Слънцето). Отделно има циклични движения спрямо всякакви други космически обекти - както в нашата Галактика (Млечен път), както в нашия ръкав от галактиката, както и спрямо други Галактики. Разбира се, тези движения са вече в хиляди, десетохиляди и т.н. годишни периоди. Например т.нар. Витлеемска звезда се вижда за период от около 2 години веднъж на около 2000 години. Има различни обекти, които циклични навлизат в Слънчевата система и оказват влияние както на планетите (логично, тъй като минават 'през' тях) така и на самото Слънце (малко или много). В най-глупавото обяснение планетите и Слънцето имат повечедние на въртящи се магнити, и всякакви други примеси в системата дори да оказват пряко влияние най-вече на един от компонентите (т.е. някоя от планетите), то неизменно влиянието се усеща и в другите. А стигне ли до Слънцето, неминуемо засяга цялата система, тъй като то е нейната ос. Затова има всякакви Слънчеви цикли. сетила се Мара да се побара за 11 годишния. Добре, все е нещо. Но ежегодния климат се влияе най-вече от 40 годишния. Ледниковите периоди се влиаят от едни други цикли. И така нататък в час по лъжичка обяснения за дечица. Но няма как, в ширпотребно сайтче това може да четем.

Слънцето не е котел с врящи камъни. Единствено то от обектите в слънчевата система притежава необходимата енергия за повишаване енергийното състояние на електроните и оттам тяхното самоорганизиране в най-висш разум. 80 % от света приемат слънцето като бог. РА , Озирис, БААЛ, БЕЛ и Адонай са част от имената на Слънчевия бог. Така че не от СО зависи поведението на климата на Земята, а от Слънцето а то пък определя своето поведение от поведението на народите на Земята помежду си и съответно от отношението им към Него.

Доналд Тръмп се оказа прав,че глобално затопляне причинено от хората НЯМА!!!

Глупости на търкалета.

Не знам как ще ни влияе Слънцето, но според НАСА , на 1-ви февруари 2019, петък, в 11.47 часа ще се срещнем с астероида 2002NT7, която среща няма да е много приятна.

"Срещнем" и "удари", са две коренно различни понятия в Космоса. Среща е ако мине на примерно 100 000 км, или 200 000 км...

Senator1

Нищо съществено. Редно е да поясни цикъла от 25920 земни години. Той е определящият цикъл.

Определящ за какво? Освен за Прецесията на Равноденствията?

Да, все още сме далеч от това да се наречем всесилни, ------------------------- що бе, аз пък мислех, че сме наближили... немайте грижа-ще се затопля времето и ще се топят ледовете- ако вие не можете да го кажете със сигурност, то други отдавна вече са го казали, при това съвсем сигурно. разбира се, всички съжаляваме за обърканите бизнес планове в енергетиката...

"Слънчевите петна са тъмни образования..." - какви по-точно образования? Висши, средни или основни?

майче е от забавачката! :)

Няма черен сценарий, от нас зависи. Колко оптимистично - ние ще победим природата. Истината е че от нас почти нищо не зависи. Най много 0.001 % влияем на климатичните промени. За последния милион години стотици пъти е имало ледников и топъл период на земята. Тогава е нямало горива нефт и въглища. Сега забраната им е 99% политика на силно развитите икономики.

Е възможно захлаждане на Земята. По този въпрос е писал друг български учен Борис Комитов. Не се знае обаче кое ще надделее - захлаждането от вековния минимум или глобалното затопляне от човешката дейност. Може би частично ще е компенсират.

Какво каза този учЕн? Нищо не каза. Аз да кажа: не бойте се от повишена активност. Слънцето май отива към векови минимум и даже в максимума на 11(22) годишния цикъл е по-слабо активно отколкото предишните десетилетия.

Статия в стил ,,нещо, като нищо,,.

NIE SI IMAME CAR TIKVA I BASHTA SLYNCE I NAS DRUGITE SLYNCA NE NI INTERESUVAT !!!

А защо нищо не казвате за това как ще ни повлияят планетите??? Всяка си има точно определен зодиакален знак за който отговаря и от разположението им зависи прекалено много, за да не го обсъждаме!

ЗАщото човекът е астроном, а не астролог ако правиш разлика м/у двете !

Никога, ама никога в историята не е имало разлика между двете! Това ясно ли ти е или демокрацията за тебе е просто хубава думичка, а СССР все още е жив?

"Слънчевите петна са тъмни образования върху повърхността на Слънцето" образования ?! Този който го е писал е без образование май :)

РАЗТОВАРИХА 250 ПАКЕТА С БОКЛУК НА ПРИСТАНИЩЕ „ВАРНА ЗАПАД“. ЧЕСТИТА КОЛЕДА!

Що ни занимавате с глупости?

Всеки имащ малко мозък в главата знае, че "Слънцето" е холограма ;)

sawo

Едва ли ;)

Ако имаш малко да , но ако е в нормални количества едва ли.

Защо слънцето не може да стопи полюсите

"Слънчевите петна са тъмни образования върху повърхността..." Ъхъм, тъмни - баш като тия от пернишкия университет...(ПУТКА)

Има още едно такова попадение от зората на демокрацията. Гражданска отбрана я преименуваха на гражданска защита, управлението беше УГЗ (Управление Гражданска Защита).