Защо действията срещу Huawei ще навредят повече на САЩ

Решението на Тръмп рискува да унищожи лидерството на САЩ в полупроводниковата индустрия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Монетата ВИНАГИ има две страни... Просто и логично! За това пък, процесът на вземане и прилагане на глобални решения, НИКОГА не е прост... За това и не бива да се взимат от прости хора! ... И да не забравяме поговорката, че "който копае гроб другу му, сам пада в него"...

Американците сами настъпиха мотиката и сега реват, че ги е нацелила между рогата! Баба ми ли направи от средновековния комунистически Китай технологичен производител No1 в света? Лакомите американци и европейци години наред изнасяха в Китай всички трудоемки и ресурсоемки производства и се радваха на невероятни печалби заради минималните разходи. Само дето забравиха да си подсигурят политическата власт. И мотиката ги трясна по същия начин, както и в постелциновата Русия... Сега печатат долари без покритие и са готови на всичко, за да занулят сметките по някакъв начин.

Краварите сами си вкарват автогол след автогол в последните години, а наглостта, с която сами приемат закони, които са валидни на територията на цялото земно кълбо, става смехотворна и патетична. Изниква обаче и логичният въпрос, дали чичо Скруч е просто алчен глупендер или просто работи за чужди интереси, против собствената си империя?!

тази статия е пълна глупост. китайците се опитаха да шпионират чрез кухавей и естествено бяха порязани. същото се случи и с фолквагоните, които лъжеха за вредните емисии и сега плащат милиарди неустойки. всяко нерегламентирано действие си има регламентирано противодействие

Хуавей с 19% ръст на печалбата, Епъл с 90% спад (преди два - три дена беше статията). Та на Хуавей ще му пръцнат на първата, втората и последната букви. Китай за една година изкара прототип на стелт самолет. Технологиите, които им трябват са производството на полупроводници и деуги електронни елементи ще си ги създадат по-бързо.

Искаш да кажеш ще си ги откраднат по-бързо? До кат има патенти няма отърване от лицензи на САЩ!

До чуденката: САЩ отдавна не са лидер по брой патенти. За миналата година Китай е регистрирал няколко пъти повече патенти от САЩ. Освен това САЩ отдавна не подготвят научно-технически кадри. Там стремежът е да се учи бизнес (икономика) или право. Но това не са креативни професии, те не създават нищо ново. В технологиите САЩ от десетилетия разчита само на емигранти от Китай и Индия. Но в днешно време тези специалисти в Китай и дори в Индия получават поне колкото американските си колеги. Ако отидеш пред Генералното консулство на Поднебесната на брега на Хъдзън в Ню Йорк ще видиш огромна опашка от китайци, чакащи да си получат документи за реемиграция в родината си.

tonk11

Само, че за хуавей само американците мрънкат и реват и предполагат. Никой друг и нищо черно на бяло. А сиско /американска компания/ директо си я хванаха и го доказаха. Та затова май не е добре да говориш.

но той добре се е насочил към производството на полупроводници . " Догодина и цели ! " Като не го искате , ще ядете турски краставици !

"Тази година завод за полупроводници, догодина завод за цели проводници". Голям смях падна, когато Т.Ж. каза тази реплика. След година обаче, той ни я припомни при откриването на кабелния завод в Бургас. Каза отново репликата и добави "Обещахме го, направихме го!"

Не към производството а към краденето! което е огромна разлика! Целия съветски блок с БГ водеща не можа да създаде собсвени ИТ решения!!! Е толко му е акъла на полупроводника Т. Живков! Заради когото България фалира 3-4 пъти и продължава заради неговите другаре!!!

Тръмп накара TSMC да построи в САЩ нов завод за производство на 5нм чипове,на стойност 12000000000$.

И къде ше си ги врът тия чипове после и тоя завод ?

По-правилно е да се каже че Тръмп ще плати $12млрд. на Тайванска компания да построи завод в Аризона. А тези чипове ще са ужасно скъпи и следователно иуредите ползваще ги също. Но Китайците няма да чакат дълги те ще си направят подобен завод, и с пъти по-евтина продукция.

Мдааа те дос ега са ползвали американска техника защото искат да плащат по-скъпо. Иначе могат да си направят тяхна ама ще им е много евтино и не ги кефи......... Хора ползвайте ги малко тези глави и тоз акъл дето вие даден!

tonk11

Ми ползвай я де. Що не го правиш? Да ти кажа - щото нищо не разбираш от това. Чакай да ти дам прост пример, белким разбереш: Защо няма автомобилни гуми Мерцедес? Ако си отговориш на тоя въпрос ще разбереш какво ти казвам!

Времето ще покаже дали Тръмп постъпва правилно или грешно. Вероятно прави паралели с СССР, които заедно с нас имаха по-малък научен потенциал и в крайна сметка се сгромолясаха. Китай си има и собствени постижения в науката, но предимно крадат чужди технологии и това е публична тайна. Ако Тръмп убеди ЕС да започнем постепенно изтегляне на производства от Китай, дори със загуба на пазари (1/7 от населението на света си е голям пазар) и приходи, това ще е голяма победа на запада. Без нашите (западните) технологии, Китай ще е нещо като малко по-развита Русия.

правиш огромната грешка да си мислиш че всички хора по света мислят по еднакъв начин. в китай и азия като цяло културните разбирания са по други. в азия винаги обществото е стояло над индивида за разлика от нас на запад. следствие на това за тях ако един човек може да вземе нещо което друг и измислил и да го направи по-добре това е разбира се е в ущърб на индивида който е измислил пръв, но в плюс за обществото като цяло. следователно е нещо добро. за нас обаче това е нарушаване на собствеността на индивида, майната му на общото благо щом права на индивид са нарушени. следователно е лошо. Нито Китай нито Индия или който и да е друг няма да се променят за да ни угодят на нас. Напротив точно днес ние се нуждаем много повече от Китай от колкото той от нас. пп. странно но явно си малко зле с азиатската история. Япония 50-60-70те на миналия век беше точно същия крадец на технологии какъвто днес е Китай. С времето те надраснаха онези от които крадяха и днес са сред държавите постигащи нови научни постижения. Днес никой не нарича Япония крадец на технологии. Китай върви точно по същия път и след 20-30 г никой няма да нарича крадец и Китай.

С малката разлика че Япония, Ю. Корея, Тайван, Малайзия, Индонезия и тн държави са US съюзници! Докато Китай не е! Китай си има наука и инженери но за сега няма никакви собствени технологии. И на базата на съществуващите не може да действа без разрешение от САЩ!

Абе не ИСКАМ 5g!!! Що насила трябва да имам 5г. 4г си ми стига предоволно. Що не ме питат искам ли? Иначе ми е все тая за Китай, Америка и за техните иди ми дойди ми!!!! И за тези, които ще кажат като не искаш не ползвай, ще кажа - вие като искате намерете начин без да ми слагате безброй клетки наоколо и си го ползвайте!

За 4G, 3G, GPRS, GPS, радио, телевизия, електричество някой пита ли те?

Доста тъпичка реплика, даже мисля няма смисъл да отговоря...

Най-интересното е, че китайците реално си мълчат. По силата на закона, който САЩ са приели - всичко, което е по тяхна технология да изисква лиценз при тях, то китайците могат да направят подобен, но да кажат, че всичко което се прави при тях изисква китайски лиценз. Но те са културни и не им се правят маймунджулъци.

'Но те са културни..' Или не си общувал с китайци, или просто си на тяхното ниво..

Не е до никаква култура, а до сметка. Т.е. не става въпрос за алтруизъм от страна на Китай, а за пари. За това Китай не спира да изнася... Въпроса е също в тежестта на това, което изнася Китай. АКо е основен или единствен износител, то и ще може да използва позициите си, като лост в отношенията си с другата страна. Ако не е, има сметка да си затваря очите. Китай са хитри и доста добре се ориентират в обстановката по света и знаят как да използват отделните системи в страните, за деостигане на интересите си. Те нямат задръжки, ако погрешно си го мислиш. Като всички останали, които правят бизнес. Даже са малко по-освободени....Да не говорим, че до като няма всеобщ отпор на натиск по определени въпроси, Китай ще са с по-силните позици на световната сцена.

то, щото до сега САЩ правеха нещо различно, а Русия в рамките на соц. лагера преди 40 години. Да не забравя Great Britan.

Като е забранил на Huawei да оперират в САЩ, би трябвало това да му стигне. Какво се опитва сега да кара и другите страни да не работят с тях и защо? Ето сега например ние, ако се опарим от тях, ще скъсаме отношенията си и точка. Ама да ходиш да натискаш страни с къде къде по-слаба икономика, да се откажат от сделки изгодни за тях е просто НАХАЛНО, както е и НАГЛО да го правиш, използвайки заплахи и санкции. Дай си ми куклата, на си ти парцалките ...

Защото не винаги сделките са печеливши в среден и дългосрочен план. Врмем е някои страни да си отворят очите и да мислят по-стратегически...германците вече го правят между другото.

Стара поговорка- "Волът рие, а по гърба му пада!" Който се съмнява в нея, да погледне дончо и компания. Заровиха се в гюбрето... до ушите, и продължават да рият.

Тръмп с едно решение за санкции накара най-големият специалист по прокарване на тръби по дъното на океана, швейцарската "AllSeas", за 1 седмица да се изнесе от Балтийско море и строителството на Северен поток 2....оставяйки московското Жужи на 160 км от германския бряг. Ти ми говориш,че връщането на американските супертехнологии в САЩ е лошо за нас, американските граждани? Производството на силициеви подложки в САЩ ще даде работа и на съпътстваща инфраструктура.

Хахахахах абе откъде ви намират бе. Я се опитай да осмислиш този цитат от статията: SEMI заявява, че планираният ход на администрацията на Тръмп срещу Huawei "ще послужи като пречка за по-нататъшни инвестиции и иновации" и ще насърчи технологичните компании по света да "емигрират" от използването на американски компоненти от своите продукти. Ако не можеш ще ти го обясня с прости думи. Досега Хуавей са плащали сташни цифри за продуктите( не са краднали нищо) и тези пари са отивали за ИНОВАЦИИ та въпроса е като няма пари за иновации откъде ще дойдат?????

ти да видиш. Китайците бая пари са наляли в ПР статии. Всеки ден статия за Хуавей. Дир-а намазват китайски парици.

Ми достатъчно е да наливат на няколко по-четени журналистта, които са склонни да кажат част от истината, не точно да излъжат. На някой друг професор, учен, политик...не винаги е нужно даже да е главозамайваща инвестиция...но да, плащат 100%. Както и не само те.

... една друга Велика сила поставяше политиката над икономиката и не прокопса.

тоя хуявей по-силен от сащ бре !!!!! от правец-2 по-бързо нема!

САЩ не са силни... те са нахални.

и се опитват да бутнат и други с тях,но вече идват нови времена в които демократичните разбойници и крадци на ресурси вече не са на власт,дано само тиоя разбойници не повлечът света в нова световна война заради лакомите ционисти,светът вече не е светът след всв,а доста по флобален и пълен със заплахи от фалиращи и борещи се са световен ред

Шибаните жълти копелета трябва да бъдат наврени на маймун в задника.

и що? щото Ганьо прочел една статия и гледал 1 пропаганда видео в ютуб и си мисли, че вече знае всичко за Китай и глобалната икономика

Искаш китайци да ти го навират в задника ли бе маймуне?

До хаха : на тебе харесва ли ти реднеците като ти го завират ?

Еми какво чакаш ? Почвай да ги завираш, някой спира ли те ?

Щом експерта по технологии на дииррникка нгогов го казва, сигурно е така! КО разбираме ние!

Че ти нали се хвалеше с Макбук... китайско производство-)

Moже ли твоето експертно мнение - кое точно е китайското в Макбук?

ФАЩ са на път да си вкарат поредния автогол, който служебно ще даде победата на китайците в технологичната сфера. Е това си е да режеш клона, на който седиш.

Всяка дума , казана срещу другарите от жълточервената кочина трябва да бъде оборвана на минутата !!!!! Китай трябва да бъде награден за прекрасната пандемия , която за ПОРЕДЕН път стоварва на човечеството !!! Китайската държавна мафия трябва да бъде наградена с милиарди долари за мъдрото унищожаване на световната икономика и превземането и като тумор , изцеждащ всякакви съпротивителни сили !!!

я покажи как точно я "стовари"? а за американските вируси що така не ревеш ?

Да, и за това удрят в сърцето първо своя народ и своята държава … Удивително неадекватен човек си ти.

"Защо действията срещу Huawei ще навредят повече на САЩ" … Даже и по аналогия: Защо, например, действията срещу Китай чрез вирусната - волна или неволна, диверсия навредиха повече на САЩ? "От силен има по-силен" … И дано е за добро … За човечеството.