17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Радев да каже нещо за тези радари...Той си обича СССР.

Чакай да помислим малко ...Ами да не е случайно заради радиацията?!

Като се има предвид какви невероятни мърлячи са украинците , и как не поддържат абсолютно нищо направо ми е чудно как е те това още нещо не се е срутило...

С много неща в русия се случи така. Повечето неща не са Руски, а са на СССР. Друо си е когато държавата смуче от една камара други държави включително и България. Русия дори не е световната технологична карта. Там полюсите са два, САЩ и Китай

Ми това означава, че аварията в чернобил е предизвикана от англетата и хамериканцияте! Диверсия! С помощта на подкупни у крайнци.

Ех, едно време какви радари имаше, 150метра, съветски,. А сега - някакви дребнички, китайски.

Много яко, мерси ДИР.

Много ми е приятно, че тези глупости свършиха и си се разпадат (макар и по-бавно от СССР)

точно това означава, да

Какви неща строяха комунистите! А сегашните демократи! Ти остави, че само некачествени магистрали строят, ами опитаха две тоалетни в центъра на София да построят за 200 000лв. и тях не можаха да направят!

Раковите заболявания нарастват главоломно след 30 години заради подобни комунистически идиотщини.

Русия да си спомни как в края на Соца на Червения Площад КАЦНА ГЕРМАНЧЕТО !! Русия е само ДЕМАГОГИЯ . Така ни бълбукаха с бъдещия комунизъм !

Аххххх...каква любов към СССР и радарите все още има в България.

Защото са решили да не го трепат. При войната в Ирак, реално не е имало битка с малкото МиГ-29, защото онези са бягали към Иран с изтребителите и там иранската ПВО е свалила няколко, докато не се ориентират, че искат просто да избягат там.

Не мисли, ще се нараниш.

Русия ще загуби и този път надпреварата със свободния Свят!

Но пък пейки за по 10 000 лв успяха да наслагат. Гей парадите ни са истински гей паради. Бананите вече ги лапаме целогодишно. Какво му трябва на човека.

Една бригара от Столипиново ще го нареже и изнесе само за месец! :)))))

руснаците са СВИНьЕ! Всичко при тях е избиване на комплекси! Скоро и проекта на ботоксовият педеруга отива в калта на историята при сЕсЕре!

Ама продължават да го наричат авария и това си е. Освен ако наричате авария факта че не експлодира а се стопи. Щото по замисъл е трябвало да експлодира. ама се оказало че от атомна централа атомна бомба не става. самите руснаци си признаха с половин уста че са правили експерименти с тая централа, ама явно дотук още не е стигнало.

Майора има епилирано ботоксово д... и мечтае за руска ваксина

кога СССР е смукал от България??? България е била галеничето на СССР!! получавали сме всичко каквото сме поискали от тях и то на супер занижени цени. изпращали сме им земеделска продукция и други боклуци, в замяна на суровини, военни машини, самолети, петрол и т.н. преди да приказваш се поинтересувай малко... поради причината, че българската промишленост и индустрия е била изключително тясно свързана и зависима от СССР, за това когато идва Горбачов и ни отрязва преимуществата, икономиката ни започва да страда и ком партията започва да търси варианти, включително да се разреши частната собственост.

мда, укрите са ужасни гниди. свикнали са само да смучат като пиявици и нищо да не правят

Какви ли неща не са правили руснаците, докато народът им е живял в мизерия.. Сега остава като БСП да се хвалят с тях.

Някой ти е смукал май от горната глава та сега и бръмбари не са останали - само вакуум.

Tъй. тъй. Боклуко! А какви ли ще да са последвствията от експериментите на янките, чиито военен бюджет винаги е бил на порядък по-голям от руския, а? Помоли дядо си Сорос да ти даде информация, тъкмо ще ни отвориш очите.

Обекта е бил толкова секретен че е можел спокойно да се види от всеки по-висок блок в Припят.

Брех, брех, брех... Ти да видиш. Не били разни съветски гигантски радари и гръмнали ядрени централи виновни за скока на раковите заболявания. Военният бюджет на САЩ бил виновен. Апостоле, Апостолеее... уж си апостол, а си тъп като галош....

Серп и молот,молот Серп это наш советский герб хочешь сей а хочешь куй все равно получишь гуй.

Я си провери гащите, що миришат. Да не би пак някой американец да ти е срал в тях.

Апостоле, провери продължителността на живота в щатите и в Русия и сам ще си отговориш.

не всяко нещо, което в името си има думичката "атомен/а" е атомна бомба. Атомен реактор и атомна бомба са две съвършенно различни устройства, които нямат нищо общо по между си освен думичката "атомен" в имената. всъщност нищо не може да превърне атомен реактор в атомна бомба или обратното. в Чернобил е имало реактори за обогатяване на уран - производство на уран за оръжейни цели. Те също не могат да бъдат превърнати в атомни бомби. Дори да искаш.

советските другари бяха толкова талантливи че Матиаст Руст от ФРГ им кацна със самолет на Червения площад точно да ги поздрави с ден на съветския граничар..ха

Земеделска продукция и други боклуци? Сериозно ли? Наричаш храната боклук? За сметка на това сме получавали епична руска техника? Която никога за нищо не послужи. Храна за железарии. И наричаш храната боклуци. Ми спри да ядеш и си купи танк бе, глупаче... Даже я направо всичките путинофили спрете да консумирате храна и други боклуци и инвестирайте в танкове и самолети. Барем превъоръжим България. И ние ще сме доволни, че сме се отървали от добичета, като вас и вие... ще сте измрели.

Стоян Гогов тъпото копеле пак е писало, без да чете. Ти и сега не можеш да влезеш до тях бе, търлък. Има си денонощна охрана, ограда. Е, някои влизат, но е нелегално.

Дори Господ не ги харесва тези руснаци. Защо ли?

Казват се РЛС за зад хоризонтна радиолокация или за ранно откриване и оповестяване! Ако неграмотниците тук бяха учили съвестно в инженерното си образование " Теория на сигналите" и " Теория на радио вълните" щяха да знаят, че за такива случаи, при формиране на импулса, от основно значение е релефът на местността! Електрическото захранване може да се осигури и с далекопроводи.... Името на РЛС е " Радуга"!

Некадърни журналя! Не може по оградата на обект от този род да тече ток защото би смущавал приемника на радара!Оградата е била с монтираната по това време руска алармена система "КЛЬОН позната и разрушена от тъпите демократи по нашата граница.Затова след това се наложи да строят нова телена ограда по границата!

"На всички географски карти от това време, мястото е обозначено като пионерски лагер, намиращ се дълбоко в гората." Само руският гений може да обозначи военнен секрет като пионерски лагер :–))) Майтапа на страна, заглавието трябваше да бъде "Костите на най великата Империя".

tonk11

На руски "радуга" и "дуга" е едно и също - дъга. Конкретно този комплекс само е "дуга". Не знам защо.

Всеки ден по една руска статийка на главната страница :))))

Южната американска границя са я минали стотици самолети на наркотряфиканти натъпкани с отрова за американското население. Само за справка.

Горива газ, ядрена енергия политическа класа в България и до днес са си руски. Утре като си наливаш гориво в колата си спомни, че е от братския руски завод Лукоил. Произвеждахме всичко, а магазините бяха празни, защо ли ?!?! Защото всичко заминаваше за русия барабар със златния ни резерв архива ни и прочие. А мозъчното увреждане у такива като теб след вече 70 години руско робство е очеваден и срамен факт.

На руски радуга и дуга не е едно и също. Дуга е дъга като геометрична част от окръжност. Радуга е небесна дъга.

Чакаме част от американското крайбрежие да стане туристическа атракция. Подводна туристическа атракция. Та да се кротнат най-сетне и да няма нужда Русия да се напъва толкова във въоръжаването.

Ако бехе наясно къде точно беше сложен кльона в БГ и за какво служеше, нямаше да плещиш глупости сега. Кльона беше сложен за да не се ИЗЛИЗА от БГ, не да пази от влизащи.

Този радар беше широко известен на радиолюбителите по целия свят, защото когато излъчваше в приемниците се появяваше едно характерно смущение, наподобяващо шума от чукащ кълвач. От там идва и неофициалното му име "Кълвачът"! Много от произвежданите по това време радиоприемници и трансивери имаха отделно стъпало за борба с това смущение наречено Noise Blanker (Шумоподавител), които съществуват и до днес в този вид радиолюбителска апаратура! 73 es gl (всичко хубаво и късмет)!

Ето значи кое е съоръжението, контролирало мозъците на изперкалите русофили.

Виза ли ти отказаха, че такава злоба капе от озъбената ти морда?

_stankow

Всички радари от системата за ранно предупреждение, и руски, и американски са строго секретни, докато се разработват, монтират, изпитват. И всички свършват като туристически дестинации. Такива радари за "задхоризонтна радиолокация в метровия обхват" има и сега, продължават да се строят. Имат ги и американците. Иначе съоръжението си е забележително. PS - не е вярно, че е пречело на радиовръзките "по целия диапазон". Заемаше някаква честотна лента, по-голяма от лентата за гласов канал например, но далеч не "целия диапазон".