Защо войната на 21-и век ще е технологична

Конфликтът между Китай и САЩ ще се води на съвсем различна арена

Обратно в новината

Коментари - Защо войната на 21-и век ще е технологична | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В ЕС ще има музеи и санаториуми за уморени китайци и американци.

Голям срам! Значи военният бюджет решава изхода на войната. Изложил съм се пред колегите. Аз не го знаех и моите момчета разпаряха американски дирници,, въпреки 100 пъти по-големия им военен бюджет. Помня имаше един Джони, скоро почина, моите момчета го плющят, а той вика "бюджетааа, бюджетааа".

Мнооого проникновено. Отде ви изравят бе.

Проникновено и най-важното - вярно!

Тоя, разпрания от потони, е съсипал 23 военни самолета на американския бюджет. Казват, защото баща му е генерал не е получил нито 1 наказание.

Три държави Виетнам, СССР и Китай с над милиард население и не по-малък общ военен бюджет се биха срещу САЩ и ядоха пердах, докато хипитата в САЩ не прекратиха войната. А какво стана през 1979 г. Китайците или Виетнамците бяха с голямия бюджет? Що Виетнам мпли САЩ за защита от Китай сега?

Аааа, сега разбрах, че хипитата прекратили войната Дуда. И американците изобщо не са бягали панически с хеликоптери от посолствата. Ама хич....

Пак приемаш желаното за действително. Пердах ядоха американците и то сериозен. Хипитата протестира ха заради многото ковчези връщащи се от Виетнам. Ама нали така ви инструктира на Козяк...

Тъпунгер, войната приключва 71 година. През 1973 г. САЩ не участва във война, когато е имало бягство с "хеликоптери от посолствата".

Голямата спирачка за Китай са йероглифите им, с тях няма да стигнат особено далече. Ако им стигне смелост да се откажат от тях и да минат на английски език сериозно и не се хвърлят в безумни напъни да запазват "културата" си йероглифицирайки техниката (умряло начинание), може да станат и първи. Ако се научат и да ценят личността както това е в англосаксонския свят не виждам какво би ги спряло. Не ми се вижда особено вероятно да направят кое да е от тия неща, най-вероятно ще стигнат донякъде като японците и ще си останат там и/или ще регресират.

стигнаха до обратната страна на Луната. Сингапур се отказа от латиницата и премина на опростено китайско писмо. На път е да изпревари дори Швейцария.

Надписите отвън са им с йероглифи, да. Силицият се прави на английски по цял свят, софтуерът - също. Вжидал съм напъни коментарите да си ги пишат на български или немски - все от хора нестигащи доникъде. Като не знаеш за какво говориш по-добре си трай.

Софтуера на английски ? Тук - може би ... А какъв е проблема да се преведе на китайски ? Или на български ?? Или на суахили ???

Това, че някой някъде използва английски, нищо не означава. Латинският също се използва, а къде е Римската империя?

За незнаещия - Източен Рим дава правото и държавната форма. Константин Велики и Юстиниан Велики са говорили на работа по латински а в дома по български. До 7-ми век ЛАТИНСКИЯТ е държавен език в Източен Рим.

Църквата ... и в двете (или колкото са общо) и подразделения. Тази институция е директен наследник на Римската империя (по-скоро Източната, но все пак). Има доста материали, които анализират точно тази връзка.

тези същите йероглифи са им достатъчни през последните 5000 години. ти можеш ли да асимилираш какво означава това? все едно да намериш надписи на 4500 години и да ги прочетеш без да търсиш помощ... няма аналог в света

Упадъкът на Китай не се дължи на технологично изоставане. Технолгичното изоставане е продукт на упадъка им. А упадъка се дължи на лоша преценка. Китай е имал технологиите да създаде по-мощни оръжия от Великобритания, но не го е направил. Според китайската култура, като водиш взаимноизгодна търговия с някого са доволни и двете страни. Китай са дали на Великобритания изключителните права да търгува с китайски стоки в Европа. Това означава, че никой друг не е можел да търгува с китайски стоки. Британците са ги продавали толкова скъпо, колкото си поискат. Но това не им е било достатъчно и са решили, че могат да взимат стоките от Китай безплатно. Затова водят т.н. Опиумни войни, неподготвения за война Китай губи и Великобритания задължава всички китайци да ползват опиум, който британците им доставят от Индия. Страшна грешка на Китай.Ако не беше ВСВ нямаше никога да се оправят от нея. Но революцията на Мао Дзе Дун освобождава Поднебесната от тази карма. А когато през 70-те и 80-те години на миналия век в САЩ се появиха юпитата, те се хвалеха, че изнасяйки производството в Китай за една година спечелили повече от бащите си за цял живот. Още по-голяма грешка! Сега вече нещата си дойдоха на мястото, но Китай е предупреден!

Всъщност китайският манталитет е именно братен на това, което говориш. Ако китаецът не смята, че те прекарва в дадена сделка сделка просто няма. Взаимноизгодната търговия е мисленето на бялата цивилизация.

Хахахаааа.....да, Чайна е и ще бъде 2-та най-силна икономика, но НИКОГА няма да бъде 1-та !!! Работил съм с много китайци и мога да кажа, че нито имат иновационно мислене, нито са стриктни в това, което правят. Колкото и да им се иска на русоРобите, САЩ са били, са и ще бъдат номер едно !!! Няма значение колко патента имаш, а колко от тях навлизат на пазара и се реализират. Засега незнам китайски такъв. А къде е Матушка в тая "война" - хахахахахахахахахахахахахахахах

Няма как да бъдат вече номер едно. Важен е иманентизаторът на биващото, а той се събуди и, както казва Пушкин, расте и се развива не с дни, а с часове. Въпрос на време е да ги прати на 2 метра под земята барабар с цялата им реализирана технологична антиутопия. Няма какво толкова да се обяснява. Спасителят е обещал да слезе в слава. И този път юдеите ще го издухат... мощно!

За теб не знам, но в САЩ белите вече сме малцинство. От американските негри и американски латиноси НИЩО НЕ СТАВА. До тях винаги трябва да има 1 евреин, който да ги командва. Досега САЩ се крепеше на еврейските капитали и мотивираните имигранти от цял свят. Днес прираста на американците е за сметка на латиноси и черни. Докато Китай развива един и същ народ от хилядолетия. Подчинението на властта и региона е заложено на генетично ниво в Изтока. Особенно в Китай и Япония. Както казва рускоговорящият израелски политик Яков Кедми: запада и по-точно САЩ, са напълно неадекватни относно отношението си с Китай.

Много джендър тоалетни бе. Скоро ще станат задължителни.

Американците могат да проектират само корпоративни джаджи - извън корпоративното управление и в сферите на сигурността, управлението им е нефелно, съответно изостават в технологиите и ноу-хау-то. Вземете за база например един зенитно-ракетен комплекс, чиято приложна автоматика и операционализъм са стотици пъти по-сложни и ценни от който и да е домашен персонален компютър, който те смятат за "върхът на технологията". Изобщо в електрониката за военни цели и особено ЗРК, американците дишат прахта на руснаците с десетилетия. Защо това е така? Защото западният капитализъм не се намества пригодно във формите на държавното и широко социално управление на икономиката и никога не е достигал върховете в специалните производства и управления. Там се изисква изобщо друг, съветски тип организация, който на Запад така и не се разви пълноценно поради ред причини и особености на западния манталитет.

Изобщо може ли страна, която харчи 750 милиарда гущера годишно само за военщина, да бъде преуспяваща и да има бъдеще, при условие, че конкурентите й, които на всичкото отгоре разбират от модерна война и са печелили велики победи по фронтовете (за разлика от янките), успяват да се справят със седем пъти по-малко средства и същевременно да правят по-качествени изделия, както и да мотивират по-успешно личния си състав?! Не смешите мои тапочки, както казват братушките. Тия ще видят победа при тоя икономически екстензитет, на който робуват, вече само през крив макарон.

В Америка отдавна производство няма! Само печатат долари и изкуствено потдържат стойността му! Но скоро и това ще свърши. Види му се края!

Хаха, мириканците прекалено се надценяват, забравяйки, че си падат тъпаци и образователната им система е пълен булшит. То че ще е технологична войната, ще е технологична, но ме съмнява американците да бъдат друго, освен част от технологичната верига. зад пултовете ще стоят други, които са по-близо до естествения интелект, отколкото до изкуствения. И американците не са от тях. Аз затова неведнъж съм казвал: в крайна сметка, по-важна е егологията, а не технологията. Бихевиористичната вълна на социалната инженерия отдавна е сдухала мозъците на жителите на западния свят. Затова той все повече се превръща в западащ.

Китайците ще са много по напред, много преди 2035! Краварите само ще гледат с влажен поглед и ще преглъщат звучно!....И ще мучат....мууууууууууууууууууу))))

Няколко въпроса към авторът на статията. Откъде ще са ресурсите за тая "технологическа война"? Защо си мисли, че годината, че "Икономиката на Китай окончателно ще изпревари тази на Америка до 2035 година"?

Пекин пък никога не е искал да завладява света с оръжие. ;)))) Искал е ама не е могъл. Всички сме слушали легендата за Камикадзе. Китайският президент Си Цзинпин обобщи: "Ние направихме за 40 години това, което вие направихте за три века." Точното изречение трябва да е: "Ние откраднахме за 40 години това, което вие направихте за три века." ...Въпреки че неговият военен (на САЩ) бюджет е три пъти по-голям от бюджета на Китай. Като сравняваме икономиките по ППП и че са равни, е редно и военния бюджет да сравняваме по ППП. и накрая: Вашингтон не иска вече да налага със сила своята концепция за демокрация на останалата част от планетата. САЩ вече са наложили на света концепцията за демокрация и единствено се борят против унищожаването й от разни варвари и зли диктаторчета, като това на Руслямска държава А това, че са наложили своя мироглед на целия свят се потвърждава от това, което са създали и дали на света, а именно: 8-часовия работен ден, 5 дневната работна седмица, 1-ви май, ваканцията Кока кола, KFC, Макдоналдс, чипса, пуканките, барбекюто, транзистор, диод, интегрална схема, процесор, компютър, монитор телевизор, LCD-екран, Лаптоп, хладилник, климатик, микровълнова автоматична пералня, бойлер, тостер, миялна машина, сушилня, котлон миксера, фритюрник, телефон, Мобилния телефон, калкулатор, дистанционно Грамофон, говорител, магнитофон, ел. крушка, електрическия вентилатор Асансъор, електрически двигател, електрически мотриси, масовия автомобил параход, самолет, хеликоптер, Ядрените реактори, Лазеритe, Фулмастрите, сублимационното сушене, фотоволтаичната клетка и панели, операционната система, ебук, електронни и компютърни игри ксерокса, лазерния принтер, моторната верижна резачка Машата за коса, пимикалките, пимическото чистене, памперсите инфрачервените термометри, хемодиализата, писмейкърите, прозрачните брекети, димните сензори, въздушните възглавници Обезледяването на самолетите, безжичните дрелки, флексове и др

Както и да го въртят еврофекалите козяшки гъзолизци, фактите са си факти. Краварника е една западаща кочина с 25 трилиона долара външен дълг и 60 трилиона вътрешен дълг, която НИЩО КАЧЕСТВЕНО не произвежда , и която има близо 100 000 000 безработни негра жълтури и латиноси А в това време китайчетата произвеждат значително по качествени продукти и аксесоари и стоки ...това не е боклучавата краварска Ябълка която за чеп за зеле не става А струва луди пари дори скапануте краварски Боинги падат като нелетяща гробове, А колите са им пълни шитни. Пропаднала държава с нулево производство е Краварника, една печатница за зелени хартийки и нищо повече

Пак ли ти бе, анално незадоволения? Казах ти, иди при някой травестит, да те начеше, пък дано почнеш да говориш нормално.

Е по големи травестити от нас недоносените козяци няма

Игор Сикорски е РУСНАК. Революцията го сварва в Париж. От Франция емигрира в САЩ. В САЩ създава фирма и набира акции за хеликоптерите. Именно затова е убит Столипин....да не се случи руската икономическа пролет. Повече няма да те коментирам, че ме трият. Ще цитирам Гьоте. Ако не знаеш, той е създател на философска религия. Във "Фауст" пред стените на града: Зелено е Дървото на Живота. С нищо животът ти не е по-осмислен от живелите преди 500 г. Нещо повече, ти си деградирал...

Сикорски е американец и украинец. Явно си доста тъп щом не знавш кои са американците. Не, не са индианците.

Ако въобще се стигне до някаква конвенциинална война пехотинецът с АК ще е в най-добрия случай, като казакът с кавалерийска пика срещу шопа в кавалерийска карабина през ПСВ в Добруджа!

още преди 20 години компютрите на "синия гигант"-ИБМ, бяха отвътре китайски! питайте в дск!!

Няма смисъл да коментирам статия написана от болшевики и коментирана от такива.

Вярно е, че следващата война ще бъде технологична, но да не забравяме, че оръжията са едни от най-технологичните неща. Има доста сериозни и обемни изследвания, които предричат нова световна война в периода 2021-2024г. Вероятно в този период ще настъпи и нова икономическа криза. В нашата преса не се пише нищо по този въпрос, а политиците ни не виждат подалече от носа си. Що се отнася до твърдението, че САЩ вече не искат да налагат със сила концепцията си за демокрация, това е пълна слепота на автора, защото бюджета за това налагане за 2019-2020г. само против Русия е увеличен два пъти.

"Вашингтон не иска вече да налага със сила своята концепция за демокрация на останалата част от планетата." Припаднах

Чефоъериа стещо мижавите ,малко закасниаха,

Защо пък, технологична? Не е ли по-добре да бъде НИКАКВА ВОЙНА? Войните, откак светът светува са били и сега са най-голямото зло за хората. Моля, поправете ме, ако греша.

Някои тайно се надяват, че ще бъде технологична. И немците така се надяваха. На супероръжията. На сложния и скъп "Тигър", който не надделя на масата нискотехнологични Т-34. И следващата война, както всяка предишна ще бъде такава - жестока, кървава, бедна, гладна. В която ще се радваш на всеки пехотинец, стиснал примитивен АК, примитивно, но обут, примитивно, но облечен, не много обучен, но нахранен и най-важното - готов да не отстъпи. Та няма да е технологична войната. По-скоро ще е война на ресурсите. Или на духа. На яростта да не отстъпиш. Както е била всяка война, както ни учи историята.

статията въобще чете ли или само заглавието айде прочети я първо пък после обясни кви танкове те гонят