Защо все по-малко хора виждат НЛО-та?

Двете най-големи организации, следящи НЛО-та в САЩ, са обявили спад с над 50% на наблюдаваните обекти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

/Не четох статията/ Все по-малко хора виждат НЛО, защото не откъсват поглед от таблета, смартфона. Не 50% са намалели, а 95% Тези, които отделят миг да зяпат нагоре са някаки големи фенове.

По три причини: 1. Хората вече не гледат в небето. Ако погледнат е за кратко, случайно и като цяло загубиха наблюдателност. Тоест и да има НЛО, никой няма да го види. 2. НЛО-тата намаляха. Едва ли галактиката е изостанала от нас в съкращаването на разходите. Това е трансгалактическата мантра сега. Вече не лети "Конкорд"-а, не се каца на Луната, не се слиза в Марианската падина. Все защото това са скъпи начинания. Да се долети до земята от господ знае къде да не мислите че е евтино? 3. Малкото НЛО-та които долитат до земята са с подобрени "стелт" характеристики - по-трудно се виждат. И от хора и от машини. Тоест по-малко на брой и по-незабележими НЛО-та прелитат над главите на все по-ненаблюдателни хора.

Обратно, развитието на технологиите до голяма степен отнема ентусиазма на фалшификаторите. Разобличаването им става значително по-лесно. Изображения обработени с Фотошоп и други графични инструменти не е особенно трудно да се разкрият в лаборатория. Вярата че сме единствени във Вселената се нарича егоцентризъм и е форма на глупостта.

Във филма "ГОРА", за да бъде разкрит фалшификата, само трябваше да се погледне с лупа и на летящата чиния се четеше нещо като "Кютахая порцелан".

Всичко е измама лъжа.

Сега вместо да се мъчи някой да твърди, че е видял НЛО, за да получи 5 минути слава, много по-лесно и модерно е да спретне с произволна програма за видео редактиране филмче с летяща точка, да пусне в youtube, а ако е късметлия и се случи viral може и една-две хилядарки USD да получи бонус. С две думи генераторите на съобшения за НЛО са сменили типажа - от откачалки към меркантилни пъпчасали типчета или т.нар "влогъри".

Конспирациите с НЛО бяха модерни, когато средната класа водеше щастливо-благополучен живот след ВСВ докъм края на Студената Война, оттогава ѝ се налага да затяга коланите и на мода дойдоха конспирациите с евреи, илюминати, масони и т.н., които са удобна мишена за всички злощастия. Да не забравяме, че популярност добиха и разните конспирации по 9/11, така че нишата е доволно запълнена и милите зелени индивиди изпаднаха от боксофиса.

е те и зелените не се предават, завзеха Донбас и още една держава ..

Защото фабриката за илюзии затвори!

Не виждат заради светлинното замърсяване и поради факта, че вечер си стоят пред компютрите и телевизорите, а не навън. Отидете далеч от града и на високо и просто набюдавайте небето цяла вечер. После ще си говорим.

С напредването на възрастта ми и по-големия интерес, който имам към космическите науки (на чисто аматьорско ниво), достигам до извода, че сме сами във Вселената. Толкова много неща трябва да се подредят в правилната поредица, за да се възроди живот, че шанса е много, много, много малък. След това разстоянията в Космоса са гигантски. Ама фантастичко гигантски. 15 минути и трябва на светлината да стигне от Земята до Марс. При все, че се движи с 300 000 км/с. Дори някъде да има разумен живот, то може да е на такова разстояние от нас, че никога да не разберем един за друг. Все едно преди 2000 години да отидеш пеш от София до Ню Йорк. И другото е, че Вселената е на няколко милиарда години. Дори да има други разумни цивилизации, те може да са се зародили преди 1 милиард години и да се умрели преди 100 милииона - няма как да знам. Или да се зародят след 5 000 000. То във Вселенски мащаб 1 000 000 години са като за нас 5 секунди. Та всичко това като го взема предвид, според мен няма извънземни, с които да можем да комуникираме.

Deus Vult

Обърни внимание на теорията за виртуалната вселена. В момента всички учени масово се обръщат към нея и обясняват голяма част от космическите "проблеми" чрез тази теория

Аз имам по-просто обяснение. ЗАЩОТО ГЛЕДАТ ПОВЕЧЕ КЪМ ЕКРАНИТЕ НА ТЕЛЕФОНИТЕ/ТАБЛЕТИТЕ/КОМПЮТРИТЕ от колкото навън и нагоре към небето.

Защото вече не са на мода и тия, които се заниамват с фалшифицирането им, също намаляха.

Deus Vult

Защо ли? Бумът на "НЛО"-тата беше про време на студената война. повечето случаи са свързани или с тестове на секретни разработки на дронове/самолети или шпионски такива. Забележете, че огромна част от наблюдаваните НЛО-та са в САЩ, Сега от една страна хората не обръщат толкова внимание, а от друга - тази надпревара се води в орбита около Земята. Именно за това има много случаи на безпричинно спиране на излъчванията на живо от космическите станции и сателити

Сигурно защото още такива не са стигали до Земята!

Купили са лиценз за stealth technology

С църквата е същата история, но тя - за разлика от извънземните - заплашва, че който не вярва в нея ще ИДЕ В АДА!!! И офцата трепери и ВЕРВА!!!!

Притеснени са от нивото на интелигентност в статиите на Стоянчо.

E TE TAKOVA JIVOTNO NEMA !!

За прости и глупави хора, невиждащи по-далеч от екранчетата на новите им господари- телефончетата, скоро и света ще изчезне ... може и да не е съществувал изобщо... абе гледайте си постовете и лайковете и не се тревожете за нищо ...

Икономическа криза, галактическият петрол поскъпна и сега зелените човечета с чиниите щели минават на светлина.

Защото затегнаха контрола върху наркотиците :)

Вече телефоните имат камери и е трудно да разправяш врели - некипели.

Щото тревата поскъпна, затова! Как да се напуши човек качествено при тия цени на тая скапана стока...

В ООНето Боко нагази наркодилърите, затова...