Заснеха зелено сияние над Марс

Червената планета се оказа сходна със Земята по още един белег

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А мъск какво каза? Не било сияние а спътниците на мъски за интернет отишли на марс

В бъдеще и това ще стане, но за момента само си показваш ниското ниво на култура.

Уважаема редакция, Сиянието се дължи от ... не е на български! Моля, коригирайте на "се дължи на ..."

Това не беше ли и проект с руско ичастие? Може да му се има доверие

Да, има руско участие. Но ти слагам минус, заради тъпия намек! Не че ти пука, нали копейките ще влезнат по сметката ти...

Може ли веднъж да не се посереш от проруските си напъни бе.

таксиметрово участие

"Светлината е била наблюдавана на около 140 километра надморска височина".... БА!!!, Не знаех, че на Марс има морета, че да имат и надморска височина.

Има условно прието ниво за нулева височина. То и почва няма, но често смесицата от камъни и прах наричат "марсианска почва".

Ето ти и цитат от Уикипедия: "Тъй като Марс няма морета и океани, дефиниращи морското равнище, както на Земята, за височина 0 m се приема равнището, отговарящо на налягане от 610,5 Pa (6,105 mbar) (0,6% от налягането на земното морско равнище) при температура от 273,16 K (температура на тройната точка на водата)."

уЙ-копедията ще е едно от средствата за подаване на информация от Министерството на Истината в близко бъдеще. Точно там видах информация за ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ и имената наред с Левски и Ботев - глория, азис, кати и т.н. (нарочно ги пиша с малки букви)

Другите ще са радиото, телевизията, фейсбук, туитър, ютуб, тикток, имейл, вайбър... Пропуснах ли някое?

зелено сияния идвало от кислорода, интересно, защото аз се сещам за поне още дузина явления , които могат да предизвикат зелени сияния, та как заключиха , че е точно от кислород...

Ще ми е интересно да дадеш няколко примера. А за заключението, че е то кислорода, може да са наблюдавали спектъра. Тогава ясно се вижда кои дължини на вълните присъстват и това може да се направи качествен, а понякога дори количествен анализ на наличните елементи.

Кво ли се хабят с напъни да мерят и изледват, да пращат роботи на Марс и подобни глупости вместо да бяха те питали тебе. Отде ви изравят такива врякала бе.

Ей. Той нещо Фотошопа е голема работа!

Шопа по принцип си е голяма работа, а пък ако е и фото... :))) А ти какъв шоп си?

Добри са им дизайнерите, спор няма. Яко са излъскали CGI-а :-)