17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да може да взимаме заплати по-често, затова.

За да може тези с по-леките тикви да се изстрелят в Космоса ....

За да се удължи живота

Пичките се въртят по-бързо! Фекален сайт, само глупости пейстите от други фекални сайтове като вас.

От пърденето е. Много хора станахме.

Защото северномакедонците тичат по стадионите, тренирайки за нещо си. Така, със своя северно македонски бяг, не само ще ускорят въртенето на земята, ами направо ще изместят орбитатата на земята :)

За 2000 г се очакваше глобален ИТ катаклизъм. Дори игрални филми имаше за това. А накрая - нищо запомнящо се не стана. Така и тази секунда.

Виновни са хората! Много бързо вървят и я търкалят тая ми ти планета! Локдаун за всички доката не намали скоростта си! Срамота!

Борисов е виновен. Имам доказателства!!

Спрете Земята! Искам да сляза!

Дали по време на военни учения ракетите изстреляни от източна Русия към Запада /по посока на въртене на Земята/ не оказват тяга с която ускоряват въртенето на Земята ... :))???

леко само да се не разхвърчим.. принципно въртенето се забавя от стотици милиони години на сам... Незнам от къде ги вадите тия учени

Учените да вземат мотиките, зашото тези простотии никому не са нужни.

Почвам да клатя жената от запад на изток!…Няма страшно ще се оправят нещата!

Ха, ха, ха руснаците са виновни.

Мале, много съм умен. Още преди да почна да чета се сетих че проблема е в глобалното затопляне. И на края си го казаха откровено. ------------------ Предлагам да почнем да трупаме камъни по върховете на планините, това ще забави планетата и ще реши проблема с милисекундата. А, може и срещу глобалното затопляне да помогне. Знае ли човек.

Я че турям по-длИбоки пАтури да мое дедовию са мандахерца налево-надесно с по гоуЕма амплитуда та да мое да компенсира врЪтенето

Само от сибирската кочина може да се пръкне такава малоумщина като "новина" за полуИдиоти с АйКю като на руски маймун! ХИ ХИ ХИ

Скоро всичко ще свърши и земята не издържа вече на злобата и злото на хората.

Когато един самолет излита, скоростта му е голяма. Нима това не се отразява по някакъв начин на повърхността? Много ясно, че да - забързва я! Сега сметнете колко самолети на ден излитат. Добавете и колите, които се движат по пътищата "бутайки също Земята". Ами тировете, които са още по-големи?! Като сложим и корабите с мощните си перки и какво излиза - всичката тази енергия отива някъде. И от там идва тази разлика. До сега транспортът не е бил толкова развит и за това не сме усетили разликата, а тя идва с около 30 години закъснение, защото се натрупва.

Аз имам друго обяснение. Нефта се изпомпва, пластовете една част слягат, друга се пълнят с вода, оттам общият обем на Земята намалява и по същия физичен закон ъгловата скорост се увеличава.

Земята е плоска неподвижна водна планета с 8 процента вода по повърхността й.

Полет в двете посоки между Москва и Берлин има едно и също време.

И аз си го мислех това. Но глобално погледнато, това, което се изпомпва, се оказва на по-голяма височина, т.е. по-далече от оста на въртене. Следователно инерчният момент на Земята нараства и ъгловата скорост следва да намалява.

Това е пост-ковид симптом. Само не знам как математика с шарените ризки още не се е изходил по въпроса.

От топлината ледените шапки на планините се топят, но скалите се разширяват, океаните се пълнят с вода и се разширяват от което следва, че въртенето на Земята трябва да се забавя. Да не би Земята да се охлажда, противно на твърденията на затоплистите!

2012 година беше с катаклизмите. 2000 беше с часа

Айде сега някой учЕн да направи едно изследване, че това е заради човешката дейност, и после искайте едни пари, за борба със скоростта на въртене и връщане в нормални оботори.

Чиче, самолетите, освен да излитат и кацат. Тогава предват същия импулс в обратна посока. Автомобилният транспорт се движи във всички посоки приблизително поравно, така че ефектът се компенсира. Отделен е въпросът, дали превозните средства принципно биха били в състояние да причинят такъв ефект (имат ли необходимата маса и скорост).

А аз се чудя от една седмица защо ми се вие свят!

Дайте да изкараме некой лев от тази новина. Примерно да си миеме ръцете един път месечно, в името на въртенето на Земята. Или пък да даряваме 50% от заплатите си за Украйна, това също ще помогне. Или да ходиме пеш и да протестираме с лозунги , че денят е бил по-къс с 1,5 милисекунда! Да гориме девственици?!?!? Или да коляме котки?!?! Да питаме Грета? Оф тая пък почна да ходи на училище? Брюксел ще ни каже как се справим с този проблем, 100% с некви икономии ще стане!

10000+ Сега ще инсталират обратни турбини с руско гориво, от Сименс, че да я завъртят наобратно. Как може за такава глупост цяла статия да има, па макар и в дирника...

Заради войната

Свят и се е завило на Земята от глупостите на Кико.

ЗАРАДИ ЦЯЛАТА ПАПЛАЧ ВЪРХУ НЕЯ

Добре е, щом се върти. Ще стане лошо, ако започне да подскача.

Да, обаче изпомпеното се изгаря (нали за това го теглим тоя нефт) и отива в атмосферата, която се хлъзга спрямо земята, така че инерчният момент на твърдата част на земята де факто намалява, така че има някаква логика в първоначалното допускане на колегата по-горе.

Спрете Земята искам да сляза.

Набира скорост и иска центробежно да се отърве от комунделите.

Дано да е някоя черна дупка на близо, и всичко вече да свършва. И без това, я осрахме тази планета.

Ледът от охлаждането ли се топи?

просто не си проверявал в килера си.

Те учените не могат да отговрят и защо се виждат неща зад "кривината" на Земята. :-) НИто пък какво точно е гравитация. Нито как гравитацията задържа атмосферата, а не може да задържи един балон примерно. Общо взето. теорията за въртящата се с 6000 км в час Земя е едно недоносче, :-)

Щом видя "Московския държавен университет" и спирам да чета нататък! Всъщност, истината е че Земята забавя своята ротация, а това се дължи именно на приливите и отливите причинени от Луната. Има обаче една особеност - Земята все пак има тенденция да си увеличава ъгловата скорост, обаче това ускорение е малко и то се компенсира от приливите и отливите. В резултат има забавяне, но то е 1,7 милисекунди за цял век! В миналото това забавяне е било по-голямо - 2,3 милисекунди, от 8 век преди н.е., което предполага че забавянето ще спре в някой момент.

Та... Казваш, че ако няколкостотин тира едновременно набият спирачките по-рязко и ще забавят въртенето на земята? Чудя се откъде ви идват подобни идеи?

земята просто ни е сърдита - спъваме зелената сделка, ползваме аерозоли, не даваме права на черните и обратните, не признаваме че Путьо е най-великия /след ген. Атанасов/, не пазим бръмбарите от кресна итн, итн, И Т Н

Путин е виновен и ГЕРБ

Законът за запазване на момента на импулса се изучава, ако правилно си спомням, в 11-ти клас. Ако ОЩЕ не си го учил - пробвай се, може и да го схванеш. Ако ВЕЧЕ си го минал, ами... жалко.. Законът се отнася за механиката на движение на твърдо тяло и няма нищо общо със загряване, глобално затопляне и т.н. Това, което казва, преведено на елементарен език е съвсем просто - ако някое тяло се върти така, че всички точки от него се завъртат едновременно на един и същи ъгъл (твърдо тяло), то колкото повече негови точки се намират по-далеч от оста на въртене, толкова по-бавно се върти тялото (моментът на импулса на съставляващиточки точки, е произведението от тяхната маса и по вектора на скоростта на точката, в даден момент. Съответно - моментът на импулса на тялото е сумата от моментите на всички отделни точки). В случая за Земята - ако по планините има няколко милиона тона лед и сняг, то масата им ще има един момент на импулса. Ако обаче тези лед и сняг се разтопят, те ще изтекат надолу, по-близо до центъра на масата на Земята (и до оста й на въртене) и за да се запази моментът на импулса, след като някакви маси са дошли по-близо до оста, то скоростта на въртене пък трябва да се увеличи.

Няма две посоки. Излита около Владивосток и пада някъде в Сибир :)))

веднага да се въведе данък за движение в обратна посока. Солидарно да се поеме от всички държави и да се издават борсови емисии с право за тичане в посока, съвпадаща с тази на земното въртене.. Знаете нататък... Да се досещате за аналогия случайно? :)