Звездата, която може да унищожи живота на Земята

Звездата Gliese 710 се намира на 63 светлинни години от нас в съзвездието Змия, но след 1,4 милиона години тя може да се окаже фатална за човешката цивилизация

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1.4 мильона годин! Ми, че видиме, кво толкуз е натопорчена тая звезда ли, думате! Че видиме, спокооо! Не с баджанако изпийме 2 тона вино тая зима, та една дзвезда ли че ни се опре, а!

Човекът е на път самостоятелно да унищожи собствената си цивилизация, преди всичко от глупост и алчност. От практическа гледна точка потенциални събития с такава отдалеченост във времето е безмислено да се обсъждат. Човечеството не може да планира като хората в хоризонт 20, 50, 100 години, те взели за милиони да ми говорят.

Измишльотини,всеки може да си ги съчини

Ще обявим обществена поръчка, ще вдигнем една стена и ще върнем звездата като мигрант към родното му място. Кво си мисли тази звезда? Може би Меркел я е поканила?

Тамън докато си изплатим кредитите ....

YCBM

кой ги прави тези идиотски предсказания?

Един дето не се е сетил да те пита тебе за акъл.

Ей,тамън до тогава България ще е излезнала от кризата и те ти нов проблем...

тамън

Абе да сме живи и здрави до тогава, като заприиждат кометите ще решавеме какво да ги правим в крачка.

след 1.4 милиона години КЕВР на колко ще определи цената на тока и парнато?

Каква находчивост, леле. Отде ви изравят бе.

Ей си'а ми звънна Чубака и вика глей си кефа копеле, ш'са упраим...

Звездата няма никакъв шанс да унищожи Земята, 1.1 ly = 70000 AU, т.е. ще "омотае" 4-5 комети със себе си в повече. Какъв е шанса някоя да уцели Земята - Гогов да го сметне. Или да се опита да преброи от 1 до 70000.

Въпрос към дир: Защо тази статия е в IT?

поредните изсипани думи без никакъв смисъл

Блажени верующите...гали ба тяхно ще да е царството небесно. Упссс...царството кометно.

Ако човечеството съществува след 1.4 милиона години и не е намерило начин да колонизира галактиката няма да е особена загуба и да изчезне.

ке ги лови кат снежинки и ке ги рита кат футболни топки извън назе бе.

Абе льльовци , то метеоролозите не могат да кажат какво ще е времето утре те тръгнали да правят сметка какво ще стане след 1,4 милиона години. Занимават хората с глупости...

Всъщност орбитата на небесно тяло е доста по-предсказуема от времето, атмосферните процеси са несравнимо по-сложни за моделиране по много причини.

До тогава да сме заселили останалите планети от Сл. Система? Това е глупост. Еволюцията ни на Земята ни е направила такива организми, които могат да виреят само в земните условия. Да се хранят със земна храна с подходящия хим състав, да дишат земен въздух със съответния хим състав, гравитация като земната, радиация и магнитно поле като земното, слънчева светлина със силата на земната. Изработени сме от Земята за Земята и на друго място няма да виреем. Не сме железа, а организми. Ако на някой си му хвърчи фантазията без граници, то си е негова работа :)

А дано де ...толкова много паплач има тук.

Ако човечеството оцелее след 1,4 млн. години, то спокойно ще се справя с всякакви комети. Нещо повече, ще умее да използва ресурсите от всякакви близки и приближаващи се космически тела.

Щото не могат да четат! А като чуят за "Облак" се сещат за мастика. Подозирам, че и ти много ги назнайваш нещата откъм облаците....

да го унищожава - мен и без това не ми се живее.

ще поживеем, ще видим...

ГЕРБ НИКОГА !

Брус Уилис може и да не изкара до тогава. Ще трябва да се обмисли план Б.

бб ?

Прочитайки това средния американец започва да купува консерви, бутилирана минерална вода, пълни 100 галонов резервоар с гориво, почиства пушката и пищовите и започва да копае бункер в двора. Дори и кометата да не го удари, трябва да се брани от съседа, когото е ударила и иска да му вземе консервите и горивото. Пък ако случайно кометата го размине ще свърши работа при руско нападение. Защото, както смятат близо 2/3 от американците, те са противници още от втората световна война. Само не ги питайте кога е била Първата.

Тъй ли? Ама верно? Ти ходил ли си в Америка и с колко американци си общувал? И ако случайно си бил там, мислиш ли, че прослойката в която си се движил, е представителна за цялата нация? А помисли сега как ще реагират около 2 милиона тъмносини "българи" които са горе долу 1/4 от България? Отговор - ами никак! Щото ще могат

за кое от изброените неща не е прав?

Официална статистика относно познанията по история и география, а относно параноята има поне десетина филма. Факт!

И руснаците не се сещат нещо за първата. Там ги лобутихме.