Българските учители отново ще имат възможност да преминат обучение за работа в платформата за дигитално образование Smart Classroom, обявиха днес от Samsung България. Безплатните обучения, които носят квалификационни кредити, ще бъдат подновени през м. юли 2020 г. и ще са насочени към тези педагози, които желаят да се запознаят с всички възможности на платформата, както и с други дигитални образователни инструменти. Към днешна дата над 1000 учители в страната са преминали през обученията за работа в Smart Classroom.

През юли ще бъдат възобновени трите обучения за работа с платформата, за които се присъждат квалификационни кредити. Първият етап от тях ще се осъществява изцяло във виртуалната класна стая на Smart Classroom, осигурена в партньорство с daskal.eu, а присъствената част ще се провежда впоследствие, съобразено с обстановката в страната. Подробна информация за организацията на обученията ще бъде предоставена през м. юни в секция "Новини" на https://smartclassroom.bg/ от екипа на Образование 5.0, партньор по проекта.

Напълно безплатните обучения са насочени към повишаване на дигиталните умения на учителите и развиват тяхната педагогическa компетентност в онлайн среда. Завършилите учители ще придобият умения, с които ще пренесат преподавателската си дейност на следващо технологично ниво. Програмите на трите обучения включват работа с платформата и разработване на онлайн уроци, изграждане на учителско портфолио и създаване на грабващи вниманието на учениците упражнения с добавена реалност (AR).

Samsung България инвестира още и в създаването на 7 видео урока, с които да запознае и учители, и ученици с богатството от възможности на Smart Classroom и да улесни тяхното потребителско преживяване в платформата, в контекста на изцяло дигитализирания учебен процес в момента.

Smart Classroom - Представяне на платформата

Smart Classroom - Как да се регистрирам?

Smart Classroom - Как да използвам виртуална класна стая?

Smart Classroom - Как да общувам в платформата?

Smart Classroom - Как да създавам уроци?

Smart Classroom - Как да създам професионално учителско портфолио?

Smart Classroom AR - Как да уча с мобилнoто приложение?

Smart Classroom е проект, част от политиката за корпоративна социална отговорност на Samsung Electronics България.

За Samsung Electronics Co. Ltd.

Samsung Electronics Co. Ltd. вдъхновява света и оформя бъдещето с трансформиращи идеи и технологии, преобразявайки света на телевизорите, смартфоните, носимите устройства, таблетите, фотоапаратите, дигиталните уреди, принтерите, медицинското оборудване, мрежовите системи и полупроводници и LED решенията. Водещи са и в пространството на Internet of Things с отворената платформа SmartThings, широко портфолио от умни устройства и проактивно сътрудничество с различни индустрии. За да откриете повече, моля, посетете нашия официален информационен сайт news.samsung.com.

За Инфино

С екип от 15 ИТ инженери, Инфино ежемесечно работи и предлага иновативни софтуерни решения по Smart Classroom проектите на Samsung. За повече информация: https://www.infinno.com/

За Фондация "Образование 5.0"

Мисията на фондацията е развитието на образованието, науката, културата чрез утвърждаване на новите технологии. Дейността й е свързана с организиране на обучения, форуми и събития, издаване и разпространение на учебно и научно съдържание, проучвания и анализи. "Образование 5.0" вярва, че позитивната социална промяна следва да се осъществи благодарение на съвместните усилия на целия граждански сектор, затова организацията цени високо осъществяването на проекти в партньорство. За повече информация: https://edu5.0.bg/