Макар iPhone 11 да привлече основната част от вниманието по време на пресконференцията на Apple във вторник, компанията представи и други интересни новости. Сред тях е обновеният достъпен модел на iPad.

Най-евтиният модел на таблета струва 329 щ. долара. Сега за тези пари той предлага 10.2-инчов Retina дисплей с поддръжка на Apple Pencil. Процесорът е A10 Fusion, като може да работи без проблем с няколко приложения едновременно и новата услуга за стрийминг на игри Apple Arcade. Обновеният iPad следва и стратегията на Apple да намали максимално вредните емисии. Затова корпусът е направен от 100% рециклиран алуминий.

Вижте как изглежда новият iPad >> >> >>

Устройството поддържа мобилния стандарт от четвърто поколение LTE, технологията Touch ID и др. Може да се използва и със стилуса Apple Pencil, както и с допълнителната хардуерна клавиатура. iPadOS е с нов дизайн, който да улесни мултитаскинг работата с няколко приложения едновременно.

Таблетът вече поддържа връзка с файлови сървъри и външни USB дискове. Устройството ще се предлага във версии с 32GB или 128GB вградена памет.

Камерата е единична, 8МР, като може да записва Full HD видео с 30 кад/сек. Предната камера е 1.2МР с HD720p видео. Батерията е 32.4Wh, като може да работи до 10 часа на WiFi с гледане на видео или слушане на музика. За версията с LTE модул, батерията осигурява около 9 часа сърфиране през мобилна връзка.