Слуховете, че Google работи по нови безжични слушалки най-сетне получиха своето потвърждение с премиерата на Pixel Buds A-Series. Новият модел вече може да се поръча предварително в САЩ и Канада преди началото на доставките на 17 юни, а на други пазари компанията предложи на желаещите да се запишат в списъци на изчакващи.

Вижте как изглеждат слушалките >> >> >>

Слушалките идват значително по-ниска цена спрямо стандартните Pixel Buds - 99 вместо 179 долара, а в Европа цената им е 99 евро или 99 паунда. Устройството, което е устойчиво на вода и пот (IPX4) се предлага в два цвята - маслинено зелено и бяло.

Въпреки по-ниската цена слушалките запазват качеството на звука от Pixel Buds като предлага специално проектирани 12 мм динамични говорители за осигуряването на пълен, ясен и естествен звук и допълнителни ниски тонове с опцията Bass Boost.

 

Поддържа се активиране на функцията за гласови команди чрез фразата "Hey Google", но някои функции от предходното издание липсват - например безжичното зареждане на кутийката и управлението на звука с плъзване на пръст.

Компанията посочва, че за възпроизвеждането на качествен звук е важно слушалките да са плътно поставени в ухото, а за избягване на дискомфорта при продължително носене е добавен отвор за изравняване на налагането. Всяка слушалка се свързва с източника на звук, което би трябвало да намали прекъсванията.

Слушалките включват адаптивен звук, който автоматично настройва силата спрямо околния шум, което е полезно при преминаване между зони с различен шумов фон. Включени са и насочващи микрофони за осигуряване на по-ясен звук при разговори. Батерията осигурява енергия за 5 часа (общо 24 часа с калъфа), а освен това се поддържа и бързо зареждане, което за 15 минути добавя енергия за 3 часа работа.