Huawei представи умните часовници Watch GT заедно със серията смартфони Mate 20 през октомври миналата година, така че няма да се изнендаме, ако с анонса на Mate 30 на 19 септември компанията обяви и второто им поколение.

Вижте как изглежда Huawei Watch GT 2 >> >> >>

Благодарение на германския сайт WinFuture научаваме в аванс как ще изглеждат новите модели Watch GT 2 (LTN-B19), които носят кодовото название "Latona", както и част от параметрите им. По отношение на дизайна е наличен по-голям екран с по-тънки странични рамки, а освен това и дебелината изглежда редуцирана, което ще доведе до по-компактни общи размери, предава Mobile Bulgaria.

Батерията на новата серия ще е с капацитет 445 mAh спрямо 420 mAh при Watch GT, а освен това вече ще са налични вградени микрофон и говорител, което означава, че вероятно устройството ще може да бъде използвано за провеждане на разговори. Сред останалите параметри отново откриваме вграден GPS и оптичен сензор за измерване на сърдечния ритъм. Часовникът може да се предлага в два варианта - Watch GT 2 Sport, който е в черен цвят с гумирана каишка, и Watch GT 2 Classic с черен и сребрист корпус и кафява кожена каишка. Часовникът ще използва собствена платформа, но засега не е ясно дали ще е LiteOS, която е налична при Watch GT, или новата Harmony OS.