Apple представи четвъртото ново поколение на своя умен часовник - Apple Watch Series 4. Джаджата разполага с 30% по-голям екран със заоблени ъгли, покриващ почти цялата му предна част. Оптимизираната watchOS 5 прави работата с часовника по-лесна, а новият страничен бутон за контролиране на устройството е станал няколко идеи по-бърз и надежден.

Вижте как изглежда новият Apple Watch >> >> >>

Звукът на умния часовник е подобрен с цели 50% и вече е много по-силен и ясен. Това е важно нововъведение, защото Apple Watch Series 4 има версия, която може да се използва за провеждане на телефонни разговори.

Задният панел на устройството е от сапфирен кристал, а благодарение на вградените сензори и новият двуядрен 64-битов процесор S4, умният часовник може да прави електрокардиограми. Това става като поставите пръст върху страничния бутон, наричан още дигитална коронка.

Батерията издържа 18 часа с едно зареждане - часовникът ще трябва да се включва към зарядното преди сън.

Продажбите на Apple Watch Series 4 започват този петък, но доставките ще стартират на 21 септември на цена 399 долара за обикновената версия и 499 долара за тази, която може да провежда GSM разговори. Цената на Apple Watch Series 3 е понижена на 279 долара.

Вижте новите модели на iPhone >> >> >>