Електронните спортове заеха много голямо място в живота на хората, благодарение на прогреса на технологиите, които позволяват да се провеждат големи състезания на видео игри между хора от цял свят. В днешно време и букмейкърите предлагат много събития за залагане на електронни спортове. В Bwin от 7 Спорт ще откриете всички големи състезания по eSports в тиража редом до спортове като футбол, тенис и волейбол. Това показва, колко популярен е eSports в наши дни. В тази статия ще разгледаме популярните игри през изминалата 2020 година и продължаващи тенденции, на които ще може да се правят онлайн залози и да се наблюдават в интернет.

Онлайн забавленията винаги са били често срещани сред толкова много хора по света, но още повече през 2021 година. Тъй като голяма част от населението е имало нужда да прекарва повече време вкъщи, хората са се обърнали към интернет, за да гледат телевизионни предавания, да пазаруват онлайн, да се свързват със семейството и приятелите си и да намерят нови форми на забавление, като една от тях е да гледат видео игри. През 2020 г. онлайн хазартът нараства значително, тъй като хората трябваше да си стоят вкъщи. Докато спирането на спорта отлагаше много видове спортни събития, esports успя да продължи почти толкова нормално, тъй като професионалните геймъри все още можеха да участват в състезателни игрални турнири на практика от вкъщи. Сега, когато има толкова много технология, която може да се използва, от бърз Wi-Fi до игрални компютри, то електронните спортове продължават да бъдат сред най-залаганите в интернет в спортните букмейкъри.

 

Игри, които бяха най-популярни миналата година

През последните няколко години турнирите по eSports привличат вниманието на всички с огромните си парични награди. През 2019 г. имаше около 30% скок в цифрите, тъй като паричните награди за цялата година възлизаха на около 211 милиона долара. Въпреки това, поради продължаващата пандемия, наградите, разбира се, бяха много по-малко през 2020 г.

През 2020 г. Counter Strike:Global Offensive имаше най-големия общ награден фонд с $ 14,75 млн. Въпреки че има по-ниска стойност на паричните награди от предходната година, CS:GO все още е любима игра на хората и заема първото място. Точно на тази игра се правеха и най-много залози в Bwin в раздела за електронни спортове. Освен хората, които играят на нея и следят турнирите, дори и обикновени любители на залозите опитаха да спечелят допълнителни доходи от CS:GO.

Други популярни игри, които попаднаха в топ 10 на eSports през 2020 г. по общи печалби, бяха Dota 2, League of Legends и Fortnite. За Dota 2 през 2020 г. паричните награди имаха значителна разлика от предходната година само с 8,87 млн. dолара през 2020 г. в сравнение с предишните 50 млн. dолара през 2019 г. Това е така, защото големият турнири The International беше отложен, както и Световната купа Fortnite.

Растеж на онлайн хазарта

Огромният ръст на електронните спортове също даде на хората съвсем ново ниво на онлайн спортни хазартни игри, като все още се предлагат залагания на турнири с високи залози по целия свят. Докато някои традиционни спортни турнири по футбол, тенис и други, трябваше да бъдат отложени или отменени през 2020 г., феновете на eSports все още можеха да се обърнат към този спорт, за да гледат състезателни турнири за видео игри. Дори се проведоха турнири с реални състезатели като F1 Virtual Grand Prix и турнири на ФИФА 20, които дадоха на феновете на състезанията прилична алтернативна форма на забавление. Освен това се увеличиха и възможностите за залози в Bwin, тъй като се появиха много нови надпревари, които остават и до ден днешен.