73% от българите признават, че телефонът им е с тях повече от 13 часа на ден. 26% от хората използват устройството активно между 3-4 часа на ден.

Оказва се, че 35% от българите използват своите телефони в тоалетната, 18% – в банята, 67% в кухнята и 51% в детската стая (България е на 1-во място по този показател сред всички 12 страни), предава technews.bg.

Хората са толкова зависими от смарт устройствата, че ги проверяват по няколко пъти на час. Без съмнение телефонът е първото нещо, което много хора проверяват всеки ден, също така за много е и последното нещо преди сън.

Не е изненадващо, че 98% от българите винаги взимат телефона със себе си, когато напускат домовете си. Неочаквано (или не), 48% от отговорилите сънародници признават, че се връщат обратно, ако са забравили телефона вкъщи, въпреки риска да закъснеят за работа.

63% от сънародниците ни да държат телефоните до себе си в спалнята, а 7% от тях признават, че дори заспиват с тях в леглото (под възглавницата например).

Около 43% от българите проверяват смартфоните си поне няколко пъти в рамките на 1 час. Извършваните действия са най-вече свързани с търсене на информация, забавление, сърфиране в социални мрежи, четене на новини, навигация и връзка с банкови институции.

Типичният български потребител се нуждае от смартфон, за да изпраща съобщения (72%), да прави снимки (89%) и, разбира се, за социални мрежи (85%).