Sony вече насрочи своето събитие, което ще се проведе в рамките на Световния мобилен конгрес в Барселона в края на февруари. Компанията ще е традиционно първият изложител в първия ден на събитието, който още в 8:30 часа ще покаже нещо интересно.

А какво ще е то, за сега е само плод на спекулации. Ако са верни на традициите обаче, японците със сигурност ще представят поне един смартфон, а днес изтече информация, че най-вероятно става въпрос за нов флагман. Според данните, които можем да считаме за достоверни, през 2020 година компанията ще продължи стратегията си с по два флагмана на година, като първият е много вероятно да видим именно в Барселона.

Той ще продължи друга традиция на компанията- екран в съотношение на страните от 21:9, като този път изненадата е, че той ще поддържа рекордната 4K резолюция. Дали има смисъл от подобна разделителна способност в мобилен телефон, все още специалистите на са единодушни, но е факт намерението на Sony да покаже именно такъв модел. Дисплеят ще е с размер от 6,6 инча по диагонал и ще е с OLED матрица и поддръжка на HDR.

Флагманът ще има още рекордно голяма камера, най-вероятно 64-мегапикселова, както и допълнителен 12-мегапикселов широкоъгълен сензор. В хардуерно отношение най-вероятно ще видим още чипсета Snapdragon 865, което означава, че моделът ще работи и в 5G мрежи. Прогнозната цена към момента е около 849 долара, но това предстои да се потвърди в края на февруари, когато компанията най-вероятно ще покаже апарата в Барселона.