Продажбата на собствената продукция на местния пазар е винаги по-лесна, понеже властите и пазарът се отнасят лоялно към местните корпорации, а и всички закони и правила са добре известни.

Много по-различно е, когато някоя външна компания от друга държава започне да продава своята продукция в страната. Но това не попречи на Samsung да изпревари Apple по продажби на смартфони не къде да е, а в САЩ.

Аналитиците от Kantar съобщиха, че Apple в САЩ е отстъпила позицията си на лидер, на Samsung. Това бе доста неочаквано и се случи през третото тримесечие на 2017 година, в пика на продажбите на Galaxy S8 и S8+, предава Kaldata.

Сравнете Samsung Galaxy S8 и iPhone 7 >> >> >>Именно тези флагмани дадоха възможност на южнокорейския производител да излезе на първо място по продажби на смартфони в САЩ.

Към днешен ден Samsung владее 36,2% от американския пазар, а делът на Apple е едва 34%.

Вижте снимки направени със Samsung Galaxy S8 >> >> >>Но повечето експерти считат, че позициите на южнокорейската корпорация ще се разклатят през септември, когато е планиран анонсът на новите iPhone 7s, iPhone 7s Plus и iPhone 8. Тези смартфони отново се очаква да изтикат Apple на първо място.

Тези прогнози могат да не се окажат верни, понеже Samsung възнамерява в края на месеца да презентира топ-смартфона Galaxy Note 8, който може и да се окаже по-добър от iPhone 8.

Вижте как се представя камерата на iPhone 7 Plus >> >> >>