Adobe пусна завършената версия на мобилно приложение Photoshop Camera, което включва голямо разнообразие от филтри, с които можете да преобразите снимките си. Photoshop Camera е достъпно безплатно за iOS и Android, но на практика няма връзка с познатото приложение Photoshop. Към момента то официално е съвместимо с някои модели с Android на Samsung, OnePlus и Google Pixel. Въпреки това можете да го изтеглите от APKMirror и да го инсталирате и на други устройства, предава Mobile Bulgaria.

В него не се залага на ръчна редакция на изображенията, като са налични само някои базови опции за промяна на контраст, експозиция, наситеност и т.н. Софтуерът разчита на платформата за изкуствен интелект Sensei, която разпознава обектите в кадъра и предлага най-подходящите филтри за тях - те могат да се прилагат в реално време или към снимки от галерията.

Прилагането на филтри е лесно, а след избиране на снимка можете автоматично да получите най-добрите настройки за нея. С новото си приложение компанията влиза в един доста конкурентен пазар. Тук са всички приложения за социални медии, като дори някои производители на смартфони също имат свои решения.

Adobe ще разчита на интересни партньорства, за да изпъкне, като дори сега има интересна колаборация с Били Айлиш. Очаква се филтрите да се появят и в други приложения, като гамата ще се разширява поетапно.