Много хора вече комуникират предимно чрез съобщения, включително и когато се поздравяват за различни празници. Оказва се, че в САЩ доста потребители не са получили съобщенията си за "св. Валентин" на 14 февруари тази година. Вместо това те са ги получили едва тази седмица.

Американските медии съобщават за "голям брой" потребители в САЩ и Канада, които в четвъртък са били събудени от SMS-и. Въпросните съобщения обаче не били нови, а неполучени SMS-и от въпросния празник по-рано тази година. Реакциите на потребителите показват, че изпращачите също не са разбрали, че съобщенията им не са били доставени до получателите.

Телекомите съобщават, че става дума за проблем с една от системите на външен доставчик. Те не дават конкретни подробности и не е ясно защо SMS-ите не са били изпратени преди 9 месеца, а са се пазили толкова време.

Също така са изпратени наново и стари, вече получени съобщения от същия ден. Операторите казват, че проблемът вече е оправен, но без да дават повече обяснения въпреки оплакванията на потребителите, че са получили съобщения от вече бивши приятелства и дори от починали хора.