Нова патентна заявка на Apple предизвика интерес сред наблюдателите на технологичния пазар. Документът, за който съобщава My Drives, описва възможност за промяна на вече изпратени текстови съобщения.

Въпреки че използването на SMS-и намалява в последните години, за много потребители те все още са незаменима функция. Какво се случва обаче, когато изпратите грешно текстово съобщение?

Обикновено в такива случаи потребителят изпраща повторно вече коригирането съобщение, което е досадно занимание. Друга опция е забавяне на изпращането на съобщението с 1 минута, през която потребителят може да открие грешката си и да поправи текста.

Новият патент на Apple предвижда възможност за редактиране на вече изпратен SMS, която се активира чрез продължително натискане върху съобщението. Получателят ще вижда новото съдържание на SMS-а, означено като "редактирано", а също така и оригиналното текстово съобщение.

В допълнение към тази функция, патентът описва и други нови функции като поддръжка на езиков превод на SMS-ите, показване на лична информация, обединяване в групи и едновременно разглеждане.

Съдейки по описаните технологии в патента, Apple вероятно подготвя "основен ремонт" на своето приложение iMessages за iPhone. Може да се очаква, че в близко време промените ще влязат в сила.