Apple вече представи нови часовници и таблети, но всички очакват с нетърпение премиерата на следващите смартфони на компанията. Тяхното представяне се забави и вместо през септември, когато традиционно сме свикнали да очакваме премиерата им, то ще се състои през този месец. Американската компания обяви специално събитие на 13 октомври от 20 часа, което отново ще се проведе виртуално и е почти сигурно, че на него ще видим новите смартфони, предава Mobile Bulgaria.

Събитието ще премине под надслов "Hi, Speed.", което отново насочва към смартфоните от серията iPhone 12. Както вече писахме, очаква се всички нови устройства да поддържат работа с 5G мрежи, така че ще осигурят по-високи скорости на трансфер на данни.

Според слуховете ще видим цели 4 смартфона - два модела iPhone 12 Pro и два iPhone 12, което определено е необичайно на фона на досегашната стратегия на Apple. Сред тях ще има устройство с 5.4-инчов дисплей за феновете на по-малките телефони, както и 6.7-инчов модел.

Новите телефони ще предложат най-сериозната промяна в дизайна от премиерата на iPhone X през 2017, която ще включва плоска метална рамка на мястото на сегашната заоблена - тя ще е стоманена в двата премиум модела и алуминиева при двата по-евтини. Очакваме още подобрени камери, Lidar сензори при премиум устройствата и по-бързи процесори, а освен това моделите вероятно ще се продават без зарядни устройства, както новите умни часовници на Apple.

Очаква се някои от новите телефони да са налични за покупка седмици по-късно, което е свързано с недостиг на някои необходими компоненти. В допълнение на смартфоните Apple работи и по нови over the ear слушалки със своята марка, малки устройства за проследяване на различни обекти и компютри Mac със собствени ARM процесори, но последните вероятно ще бъдат представени на по-късен етап тази година.