Apple, една от най-печелившите компании в света, не спира да търси начини за по-евтино производство и респ. за още по-големи печалби от устройствата си, в частност от флагманския продукт iPhone.

Наскоро компанията разшири списъка си от официални доставчици на компоненти за своите продукти с няколко китайски производители, съобщи DigiTimes.com. Ако по-рано Apple разчиташе основно на тайвански доставчици на компоненти за iPhone, сега ИТ гигантът от Купертино се насочва към китайски производители, които продават с една идея по-евтино, предава technews.bg.

Apple вече е прекратила договора си с тайванския производител Simplo Technology и вместо него ще използва като доставчици за батерии китайските Desay Battery Technology и Sunwoda Electronic.

И други тайвански производители са засегнати от новата политика на Apple. Така например, компанията е заменила производителя на метални шасита Catcher Technology с китайския Everwin Precision.

Предполага се, че с тези промени компанията ще съумее да намали себестойността на новите модели iPhone и Mac, запазвайки най-вероятно същите цени за крайните потребители.

Част от феновете на марката са притеснени, дали по-евтините батерии няма да доведат до по-чести случаи на самозапалване и експлодиране на продуктите на Apple.