В интернет изтекоха рендъри на смартфонът Nokia 9 PureView, който потвърждават наличието на вграден в дисплея сензор за отпечатъци и на петорна основна камера, предава Mobile Bulgaria.

Екранът показва датата 1 октомври, което подсказва, че устройството е било готово за представяне още през есента на 2018 г., но финландската компания е решила да забави премиерата за началото на 2019 г. - това твърдят и досегашните слухове за телефона.

Вижте как ще изглежда смартфонът >> >> >>

Преди дни стана ясно, че премиерата на Nokia 9 PureView е планирана за последната седмица на януари, така че няма да се наложи да чакаме прекалено дълго. Публикацията разкрива, че кодовото име на модела е Beholder, а снимката показва, че има стъклен заден панел и метална рамка. За щастие компанията е добавила стандартен дисплей, който не е изрязан, но това е довело до малко по-широки рамки под и над него.

Устройството ще може да прави едновременно 5 снимки за запечатване на повече детайли, улавяне на до 10 пъти повече светлина и създаване на HDR изображения, а освен това ще се поддържа префокусиране след снимане. Видеото посочва, че Nokia 9 PureView ще има 6-инчов 2K HDR10 дисплей, сензор за отпечатъци в дисплея, 6GB RAM, 128GB вградена памет и чипсет Snapdragon 845. Ще бъде включено и безжично зареждане.