След като по-рано през месеца Huawei започна процеса по обновление на редица свои смартфони до базирания на Android 10 интерфейс EMUI 10 в Китай, сега компанията прави новия софтуер достъпен и в Европа, предава Mobile Bulgaria.

На този етап актуализацията е налична за Huawei P30, P30 Pro, Mate 20 и Mate 20 Pro. Конкретно за P30 Pro обновлението е с големина от 4.47GB и потвърждаваме, че е достъпно и в България през приложението HiCare. Все пак е възможно то да достигне до някои устройства на по-късен етап.

С новия интерфейс идват и редица промени в дизайна на системата, както и някои нови функционалности.

На първо място това е обновеният тъмен режим, който обхваща цялата система и оптимизира контраста на текстовото съдържание и иконите, така че да се впишат с тъмния фон. Въвежда се Magazine Style UI, с който се променя цялостното оформление на някои секции, като съдържанието се разпределя в тематични секции.

EMUI 10 използва цветова схема с две нива - информационна и интерактивна, която от компанията наричат "Morandi Color System". Сред останалите промени са икони с по-заоблен дизайн и отговарящи на златното сечение, нови цветови опции за Always-on Display (AOD), преработено приложение за камерата и нови анимирани ефекти.

Междувременно Honor 20, 20 Pro, V20 и Magic 2 се очаква да бъдат обновени до Magic UI 3.0, който би трябвало да е идентичен с EMUI 10.