Главният изпълнителен директор на Huawei, Ричард Ю, отправи емоционално обръщение по време на вчерашния дебют на новия флагман на марката. В него той сподели за това, че компанията няма да се откаже в борбата си против несправедливите санкции на САЩ.

"Ние се борим срещу несправедливото ембарго на правителството на САЩ. Америка значително затруднява ситуацията за нас. През последните 30 години Huawei представи технологии и иновации, които улесняват човешкия живот", сподели Ричард Ю.

Докато през 2018 година САЩ наложи санкции единствено на своя територия срещу компанията, то днес действията ѝ са повече от глобални. Американските политици не позволяват на множество компании да работят с Huawei. Политическият елит на САЩ вижда в ембаргото и санкциите добър начин да извива ръцете на Китай в търговската война, която води срещи азиатската страна. От Huawei обаче няма да се предадат лесно.

"През последните 10 години станахме свидетели на това как Huawei еволюира от непозната марка до марка, която е лидер в смартфоните и интелигентните технологии в световен мащаб. Без вашето доверие и подкрепа нямаше да постигнем този голям напредък. Независимо колко трудни времена преживяваме, нашето обещание винаги ще бъде да насърчаваме иновациите и да предоставяме най-добрата технология, която прави човешкия живот по-лесен и вашия бизнес по-ефективен. Нашето обещание беше да бъдем винаги с вас, ние ще продължим да бъдем. Благодаря!", заяви Ричард Ю.

Huawei наистина успя да трансформира смартфон индустрията, предлагайки едни от най-добрите продукти на пазара, който бе в застой.

Появата на силен конкурент в лицето на китайската компания доведе до множество иновации на пазара, от което в крайна сметка спечелиха потребителите.

Днес добрите камери са се превърнали в стандарт, към който се стремят всички, а една от причините са именно иновациите на Huawei, които първи започнаха да предлагат двойни основни камери и подобрен софтуер за обработка.

От китайската компания са убедени, че ще намерят изход от трудностите, а проблемите само ще ги направят по-силни.