Устройството носи кодовото име taimen, а снимката е създадена на база на получената информация от достоверни източници на изданието Android Police, предава Mobile Bulgaria.

Засега не е ясно дали това ще бъде финалния дизайн на телефона, защото има известна вероятност снимката да ни показва по-ранен вариант на устройството, което няма да бъде представено преди октомври, но все пак разликите би трябвало да са малки.

Според Android Police производител на телефона ще бъде LG, а снимката показва, че макар в някои отношения той да напомня на Pixel XL, в други се различава напълно от него. Задната част е с по-заоблени ръбове, но ъглите изглежда са заострени, а позицията на сензора за отпечатъци е извън стъклената зона върху задния панел.

Камерата също е получила нов дизайн и е обходена от сребрист пръстен. Информацията разкрива, че устройството е получило 6-инчов AMOLED дисплей със съотношение 18:9 (2:1), който има минимална странична рамка и заоблени ъгли.

Това поставя смартфона в групата на LG G6 и Samsung Galaxy S8, така че потребителите би трябвало да получат телефон, който ще осигури по-голям дисплей и ще е по-удобен за захващане.

За ергономичността ще се погрижат и поставени в рамката сензори за натиск, които ще работят като тези в HTC U11 и ще позволят употребата на Google Assistant чрез стискане. Не е изключено по-малкото устройство да запази дизайна на своя предшественик като ще действа като по-евтина алтернатива с по-традиционен външен вид.