С темпото, с което се произвеждат и продават нови смартфони всяка година, се изразходват много материали и трябва да се запитаме колко голямо е въздействието върху околната среда заради това?

Компании като Apple отдавна изтъкват екологично чистите материали, които използват. Освен това гигантът взе и противоречиво решение да не включва зарядно устройство в комплекта на iPhone, посочвайки като причина екологията.

Сега изглежда, че и Realme се включва в екологичния лагер с най-новия си смартфон GT2 Pro, за който компанията твърди, че използва материали от полимери на биологична основа.

Според Realme използването на този нов материал за телефона води до намаляване с 35,5% на въглеродните емисии по време на производствения процес, което всъщност е доста впечатляващо. Тъй като този телефон е предназначен за флагман, не е голяма изненада, че под капака му ще работи чипсет Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1.

Телефонът също така ще използва 120Hz 1440p LTPO OLED дисплей, а освен това ще има и батерия с капацитет 5000 mAh. Що се отнася до камерите, GT2 Pro ще използва 50МР сензор Sony IMX766 за основната си камера и още един 50МР сензор за ултракъсофокусната, както и 40x макрокамера с микрообектив. Цената на Realme GT2 Pro ще започне от 649 евро.