Глобалните продажби на новия Honor 20 започнаха в края на миналата седмица. На 21 юни устройството се появи във Франция, Германия, Малайзия, Русия и Великобритания, а от днес ще се предлага в Италия и Холандия. Утре ще може да се закупи в Индия, а от 28 юни Honor 20 ще е достъпен и за полските потребители. В началото на юли смартфонът ще е наличен в Испания, а след около месец месец го очакваме и в България.

Свободната цена на Honor 20 в Испания, Германия, Италия, Франция и Холандия в 499 евро, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда Honor 20 >> >> >>

Вече стана дума, че в Китай за 14 дни Honor 20 успя да се продаде в тираж от над 1 милион броя. Миналата седмица в Китай се появи и Honor 20 Pro, а компанията се похвали, че само за 3 секунди след старта на продажбите са били генерирани приходи от 100 милиона юана (12.7 милиона евро). Все още не знаем кога устройството ще се появи извън Китай, но наскоро стана ясно, че е получило сертификация от Google, което ще позволи старта на продажбите в Европа. Новите телефони ще получат и ъпдейт до Android Q.

Honor 20 разполага с мощния 8-ядрен процесор Kirin 980, 6GB RAM и 128 GB вътрешно пространство.

Основната камера е четворна и в конфигурация 48MP + 16MP + 2MP + 2MP, като има сензор за дълбочина и шириокоъгълна оптика. Те могат да правят качествени 4К видеа. За селфитата отговаря 32 MP камера.

Батерията е с капацитет от 3750 mAh и може да се зареди на 50% за по-малко от половин час.