В края на декември в Китай се състоя премиерата на новия флагман на Honor, който в източната страна е известен като V20, но международното му представяне беше сега и то в рамките на изложението за потребителска електроника CES. Както вече знаем глобалната версия на смартфона се казва View20, а повече подробности за цената и старта на продажбите очакваме да научим на 22 януари, когато е планирана и специална премиера в Париж. Смартфонът залага на дизайн с вградена в дисплея селфи камера, но предлага и други екстри.

Вижте как изглежда Honor V20 >> >> >>

Предната камера е с резолюция 25МР (f/2.0) и е монтирана по специален начин под LCD дисплея, като в него не е пробит отвор, но въпреки това светлината преминава и достига до сензора. За създаване на път за светлината в останалите слоеве от панела вместо механично пробиване се ползва процес на фотолитография, който позволява предната камера да се намира под зона с диаметър 4.5 мм, предава Mobile Bulgaria.

onor V20 предлага 6.4-инчов 19.25:9 LCD дисплей с резолюция 1080 x 2310 пиксела (заема 91.8% от предния панел), осемядрен чипсет Kirin 980 и 4000 mAh батерия, която поддържа зареждане при 22.5W.

Смартфонът е снабден и със специална система за течно охлаждане, която е от полза при забавленията с игри - Honor твърди, че тя може да намали температурата на телефона с до 10 градуса. Добавена е и тройна Wi-Fi антена, за да не се пречи на качеството на връзката при хващане на телефона. Основната камера разчита на 48MP сензор Sony IMX586 с Quad Bayer пикселна подредба и бленда f/1.8 - при снимане може да се ползва пълната резолюция или да се създават 12МР детайлни кадри чрез комбиниране на пикселите.

Камерата разчита и на технология за изкуствен интелект, която й позволява да прави 48МР снимки в режим AI Ultra Clarity чрез комбиниране на множество кадри в едно крайно изображение с висока детайлност. Добавен е и 3D ToF (time of flight) сензор за сканиране с инфрачервена светлина на обектите пред нея и отделянето им от фона. Тази добавка се ползва за неща като изчисляване на калориите в храна, забавления с игри и дори за изтъняване на тялото в снимки и видео.

Устройството има и атрактивен дизайн със специална нанолитографска техника за обработка на задния панел, която създава V-образен градиент. Другата новина от Honor на CES е свързана с модела Honor 8X, който получава и новия цвят phantom blue. Компанията разкри, че от премиерата му през септември от модела са продадени над 6 милиона броя, а като цяло общите продажби на серията Х са надхвърлили 50 милиона броя.