Преди броени дни Huawei представи новия си флагман P40 Pro. Смартфонът се оказа доста интересен, но има и недостатък - лишен е от услугите на Google, като вместо това предлага достъп до магазина за приложения AppGallery, предава technews.bg.

Междувременно Ричард Ю, шефът на потребителския бизнес на Huawei, обяви желанието на компанията да възобнови сътрудничеството с Google. В интервю за американското издание Wired той казва, че партньорството с различни американски компании, вкл. Google, винаги е считано за взаимоизгодно.

Китайският технологичен гигант все още разчита, че сътрудничеството с Google ще продължи, веднага след като бъдат отменени санкциите срещу Huawei, наложени от американското правителство.

Ричард Ю подчертава, че неговата компания иска да предостави на потребителите максимален избор, като в бъдеще планира да им осигури възможност да използват както собствените ресурси на Huawei - като AppGallery, така и отдавна утвърдени приложения и услуги от Google като Play Store и др.