Макар все още да очакваме пазарния дебют на първите смартфони със сгъваем екран, редица производители продължават разработките си в тази насока, предава Mobile Bulgaria.

Сега благодарение на Let"s Go Digital разполагаме с концептуални рендъри на възможен бъдещ модел на Huawei. В свой патент китайците скицират устройство, което има две зони на прегъване, които са по дължина на лявата и дясната му страни. В разгънато състояние е наличен голям по площ дисплей, а двете странични секции могат да бъдат сгънати назад, като по този начин рамерите стават компактни.

Вижте как изглежда телефонът >> >> >>

Интересен аспект от дизайна на един от моделите в патента е наличието на значителни рамки под и над дисплея. В тях са поставени предна камера, говорител, който се използва по време на разговори, и евентуално отделен бутон с четец на отпечатъци. Едно от двете "крила" на дисплея може да бъде използвано като поставка за по-удобно гледане на съдържание.

Рендърите пресъздават първия вариант на смартфона, който е без рамки и изглежда най-впечатляващо. Както обикновено, отбелязваме, че на този етап става дума само за патент и не е ясно дали ще бъде реализиран в завършен продукт.