Вижте как изглежда Huawei P9 >> >> >>Няма да е пресилено да кажем, че новият Huawei P9 може би ще е смартфонът с най-добра камера за тази година, а това е така заради партньорството с Leica.

Huawei P9 разполага с двойната основна камера с бленда f/2,2. Тя използва два 12МР сензора Sony IMX286 с различни задачи – единия е RGB и е предназначен да запечатва цвят, а другия е монохромен и се грижи за улавянето на детайлите, съобщава Mobile Bulgaria.

Двете камери работят в пълен синхрон, за да осигурят кадри с повече детайли, качествени цветове и дълбочина.

Те позволяват на телефона да се представи впечатляващо и при снимане в условия на намалена осветеност, тъй като върху двата сензора попада повече светлина.

Според компанията камерата улавя с 90% повече светлина спрямо Galaxy S7 и с 270% повече в сравнение с iPhone 6s.

Система за оптична стабилизация обаче липсва, както и запис на 4К видео - максимално се поддържа full HD при 60fрs.

Кадрите могат да бъдат променени с прилагането на три филтъра, емулиращи класически филмови режими на Leica – Standard, Vivid Colors и Smooth Colors.

Разбира се, може да се снима и в монхромен режим за създаване на въздействащи черно-бели снимки.

Камерите са снабдени и със система за хибриден автофокус чрез три технологии за фокусиране – лазерна, измерване на дълбочината и контрастна детекция, а в зависимост от условията и разстоянието до обекта се подбира този, който ще осигури най-добър резултат.

Сред особеностите на камерата е възможност за промяна на блендата за създаване на различни креативни ефекти като боке и други заигравки с дълбочината на фокуса.

Камерата е комбинирана с нов и по-бърз ISP процесор за обработка на изображенията.


Какви обаче са характеристиките на новия флагман на Huawei?


Р9 залага на новия 64-битов 16-нанометров 8-ядрен чипсет Kirin 955 - 4 от ядрата имат тактова честота от с честота 2,5GHz, а другите 4 са с 1,8GHz.

Дисплеят е 5,2-инчов с 1080з full HD резолюция с яркост 500 нита. Страничната рамка на смартфона е намалена, а батерията е с висока плътност и с капацитет 3000 mAh.

По отношение на паметта има версии с 3GB RAM и с 4GB RAM, като за вътрешната памет са налични варианти с 32GB и с 64GB, като последната е предназначена само за Китай.

Естествено паметт може да се увеличи чрез microSD карта.

Китайците представиха и по-голям модел с името P9 Plus, който предлага 5,5-инчов Press Touch (отчита 2 степени на натиск в 18 от вградените приложения) Super AMOLED full HD дисплей, инфрачервен порт, стерео говорители и по-голяма батерия с капацитет 3400 mAh.

Устройството е снабдено и с подобрена функция Rapid Charge, която осигурява 6 часа за разговори при зареждане от 10 минути през USB Type-C порт.

Сред другите особености на двата модела са виртуална тройна антена за безпроблемна връзка с мобилни и Wi-Fi мрежи и подобрен сензор за отпечатъци за ограничаване на достъпа до потребителската информация в телефона.

Операционната система на смартфона е Android v6.0 Marshmallow.

Продажбите на Р9 започват от 16 април на цена от 599 и 649 евро, а по-голямата версия би трябвало да достигне до Европа след 20 май срещу 749 евро.

В България Huawei P9 ще пристигне в края на този месец, а цената му най-вероятно ще е около 1100 - 1200 лева.

Компанията ще предложи и VIP услуга с 3 години гаранция, безплатен ремонт на дисплея в случай на повреда и подмяна на устройството при дефект през първите 3 месеца.