Скоро след старта на продажбите на новите модели iPhone устройствата преминаха и през тестовете на DxOMark, които ни осигуряват данни за подобренията в камерата.

Всъщност от сайта са изпробвали iPhone Xs Max, но iPhone Xs е с идентична камера, така че изводите важат и за двата модела. На пръв поглед камерата е подобна на тази в iPhone X (97 точки в тестовете), но има съществени разлики. Централният 12МР сензор вече е с по-големи пиксели (1.4 микрометра), което позволява улавянето на повече светлина през 6-елементната оптика с бленда f/1.8.

Вижте какви снимки може да прави новият iPhone Xs >> >> >>

Заедно с това Apple е добавила и технологията Smart HDR, която след активиране на камерата постоянно прави снимки с различна експозиция, които се запазват в буфер, за осигуряване на HDR обработка в реално време и моментално активиране на затвора.

Това осигурява и HDR изображение още при предварителния изглед на камерата, което според DxOMark не е налично в друг телефон. iPhone Xs Max получава обща оценка от 105 точки, която го поставя на второ място в класацията след Huawei P20 Pro със 109.

Вижте какви снимки може да прави Huawei P20 Pro >> >> >>

От сайта посочват, че снимките и видеото при достатъчно светлина са отлични и показват широк динамичен диапазон и добро количество детайли. Телефонът получава 110 точки за фотографската част с точна експозиция при снимане на открито, много детайли и приятни цветове.

Според DxOMark Smart HDR също се представя добре, като осигурява снимки с широк динамичен диапазон във всички условия. Оценката за запис на видео е 96 точки, като се посочва, че при достатъчно околна светлина се постига много високо качество на изображението.