Тази година Huawei стана първата компания, която пусна на пазара смартфон с тройна камера. По всичко личи, че през пролетта на 2019 Pro изданието на флагманската P серия ще премине към камера с четири сензора, а стандартният P30 ще е с три лещи. Това стана ясно от снимки на калъфи на Olixar, които вече могат да бъдат поръчани, предава Mobile Bulgaria.

От публикуваните изображения се вижда, че двата варианта на P30 нямат видим сензор за отпечатъци, което навежда на мисълта, че той ще е вграден в дисплея.

Друга разлика между двата модела е светкавицата. При P30 Pro за нея е предвиден отделен прорез в калъфа, а тя е разположена леко странично от четворната камера, докато при P30 тя е прилепена до сензорите.

Трябва да се има също така предвид, че рендърите на предния панел, които показват капковиден прорез на дисплея, вероятно са импровизация от страна на Olixar. По принцип производителите на калъфи получават информация за размерите и разположението на бутоните, отворите и камерата, но не и цялостна визия на устройствата.