Наскоро се появи информация, че Huawei ще представи серията P40 в края на март в Париж, а от думите на Ричард Ю се разбра, че устройството ще предложи още по-впечатляваща камера.

Нова информация от анализатора от TF International Securities Минг-Чи Куо подсказва, че догодина подобреното оптично приближение ще бъде едно от основните подобрения при флагманските смартфони, предава Mobile Bulgaria.

Анализаторът разкрива, че основната камера на Huawei P40 Pro ще разполага с перископен модул с променен дизайн, който ще го направи първия смартфон в света с 10х оптично приближение.

Според него смартфонът ще се появи на пазара през първото полугодие на 2020, което отговаря на досегашните очаквания. Така Huawei ще успее да запази преднина спрямо Samsung, защото според слуховете серията Galaxy S11 ще предложи 5х оптика.

Телефото камерата на P40 Pro отново ще бъде с резолюция 8MP, но ще има бленда f/4.0, a освен това ще е с конструкция с призма и две огледала - за сравнение P30 Pro има само призма.

Минг-Чи Куо смята, че Huawei ще ползва 5х перископна оптика и в други свои смартфони като Huawei P40 и модели от висок клас в сериите Nova, Honor и Mate. Данните показват, че първата партида с 10х модули за Huawei е с обем около 9 милиона броя, а компанията е поръчала и около 28 милиона 5х модула.