Според нова публикация на The Information Huawei възнамерява да предложи моделите от следващата си флагманска серия P40 на глобалната аудитория, предава Mobile Bulgaria.

Устройствата се очакват в началото на 2020, а решението е изненадващо, защото актуалните модели Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro се появиха първо в Китай, a след това и в някои азиатски страни, като в Европа продажбите им бяха ограничени до Испания и Германия.

Припомняме, че това решение е свързано с липсата в моделите на услугите и приложенията на Google (GMS), което е следствие от американските санкции срещу Huawei.

Засега не е ясно защо серията P40 ще получи глобална премиера, защото и в нея ще липсва пакета GMS. Според една теория компанията може да има някаква вътрешна информация за края на санкциите и изваждането ѝ от забранителния списък на САЩ, така че ще може отново да ползва софтуера на Google.

Това е възможно, защото САЩ и Китай са пред подписване на договор, който може да прекрати търговската война, започната от Вашингтон.

Друга теория е, че Huawei ще заложи на Huawei Mobile Services (HMS), което няма да е никак лесно, защото компанията ще трябва да стимулира разработчиците на приложения да добавят поддръжка за тях.

Китайската компания обаче е доказала, че може да се справи с трудностите, като успехът и търсенето на Mate 30 дори в Европа е допринесъл за подобно решение. Факт е, че макар да идват без Google магазин, то той може да бъде инсталиран, както и останалите услуги на компанията.

При всички положения Huawei P40 ще предложи атрактивен хардуер, като е много вероятно Huawei P40 Pro да се превърне в телефонът, който снима най-добре за 2020 година.